Beskrivning

Den mest eftertraktade United States of America One Cent (Penny) 1970-S I grymt skick.

Utropspris enbart 5kr!! Med tanke på hur ovanligt välbevarat exemplar som jag lagt upp på auktion så medföljer akryl samt behållare till vinnaren utan extra kostnad.

Förenta staternas encentsmynt från 1970, allmänt känt som penny, har ett porträtt av Abraham Lincoln på framsidan och Lincoln Memorial på baksidan.

Myntmärket, om det finns, finns på framsidan strax under datumet.

Dessa mynt präglades i Philadelphia och San Francisco (S mintmärke).

Dess sammansättning är främst koppar (95%) med en liten mängd zink (5%).

Diametern är 19,05 mm, och den väger 3,11 gram.

De som är i gott skick kan fortfarande hittas i omlopp eller samlas in av numismatiker.

Penny från 1970 markerar en övergångsperiod för amerikanskt mynt. Det var ett av de sista åren innan pennans sammansättning ändrades från övervägande koppar till mestadels zink, på grund av stigande kopparpriser.

Som resultat behåller 1970-öringen en högre kopparhalt jämfört med de som präglats efter 1982, vilket gör den mer önskvärd för samlare.

Lincoln Memorial avbildat på baksidan av myntet fungerar som en symbol för nationell enhet och demokrati.

Porträttet av Abraham Lincoln på myntets framsida påminner oss om hans bestående arv som en ledare som bevarade unionen och förkämpade slaveriets avskaffande under en av de mest tumultartade perioderna i amerikansk historia.

Sammanfattningsvis är 1970 års encentmynt i USA, särskilt 1970-S-penny (Den i annonsen), önskvärt för samlare på grund av dess knapphet, historiska betydelse och högre kopparinnehåll jämfört med senare penny.

Dess band till Lincolns arv och övergången i amerikanskt mynt gör det till ett fascinerande verk för både numismatiker och historieentusiaster. Mintmärket "S"(Se Bild 3) indikerar att myntet präglades i San Francisco, Kalifornien.

Mynt som präglas i San Francisco anses vanligtvis vara mer samlarbara, särskilt jämfört med de som präglas i Philadelphia, på grund av lägre produktionsnummer.

1970-S, liksom dess motsvarigheter från Philadelphia Mint, har en sammansättning av 95% koppar och 5% zink. Denna högre kopparhalt skiljer den från pennies präglade efter 1982, som huvudsakligen består av zink med en tunn kopparbeläggning. Lincoln cent, 1970-S penny anses vara ett nyckeldatum, särskilt för samlare som siktar på att komplettera en uppsättning Lincoln pennies.

Dess status som nyckeldatum ökar dess samlarvärde.

Penny 1970-S präglades under en tid av övergång i amerikanskt mynt, eftersom myntverket experimenterade med olika kompositioner och design.

Detta historiska sammanhang bidrar till myntets dragningskraft för numismatiker och samlare som är intresserade av utvecklingen av amerikansk valuta.

Sammantaget har 1970-S penny betydelse för samlare på grund av dess knapphet, högre kopparhalt och historiska sammanhang. Det är fortfarande en eftertraktad pjäs bland numismatiker samt hobbysamlare som uppskattar dess sällsynthet det den bidragit till gällande en bredare berättelse om amerikanska mynt.

Objektsnr 631176251

Visningar 48

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 1 maj 16:37

United States of America One Cent (Penny) 1970-S I grymt skick.

Slutpris

|

5 kr

Auktionen är avslutad

Caesar_Ivarsson vann auktionen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?