Beskrivning

Tussilago Fánfara - Intrask i kosmiska gränsmarker med Anna Själv Tredje

Det är är göteborgsbandets enda LP, från 1977. Musiken är väl det närmaste ett svenskt dåtida band kommit den tyska "kosmische Musik"-genren. d.v.s. det här låter som Tangerine Dream runt "Phaedra". Men det är ingen efterapning, utan håller minst lika hög kvalité som TD. När den kom klassades den som progg, men det gjorde ju allt som lät konstigt. Idag har den fått upprättelse, och ses som en udda fågel med lite kultstämpel. Hur som helst, gillar du Tangerine Dream, Klaus Shulze, Vangelis, Ash Ra Temple m.m. kommer du att gilla det här.

Spelar gör Mikael Bojén och Ingemar Ljungström. Den senare mer känd under sitt alias Karl Gasleben i grupperna Cosmic Overdose och Twice A Man.

Tussilago... har aldrig återutgivits på CD, tyvärr. Rykterna sägar att antingen Bojén eller Ljungstöm, eller båda, vägrar.

Detta är originalutåvan från 1977 - det finns en senare pressupplaga från 80-talet. Se https://www.discogs.com/master/838830-Anna-Sj%C3%A4lv-Tredje-Tussilago-F%C3%A1nfara för detaljer.

Skicket - jag kan inte LP-gradering, utan får freestyla: Omslaget har lättare slitage, som jag hoppas framgår på bilderna. Skivan ser OK ut, och (vad jag minns senast jag hade en skivspelara igång) spelar helt utan problem. Jag hittar inte min skivborste, så där är lättare damm på skivan, och även något gammalt fingeravtryck, men överlag tycker jag den ser mycket bra ut. Defintivt aldrig festspelad. (Kanske någon gång, för att få folk att gå hem.)

Objektnr 631482368

Visningar 1 065

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 12 maj 20:02

Anna Själv Tredje - Tussilago Fánfara

Slutpris

|

2 505 kr

Auktionen är avslutad

Salinger vann auktionen

Mer från samma kampanj

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?