Beskrivning

AMTY´s 22.a släpp är inget mindre än ökända Svintask med mästerverk bakom sig som Karl XII:s kukfärd, Sveriges jävla avlopp och Fan inte på begäran.
5 spår på denna 45 varvare talar väl för sig självt.

A.
Laholm tillhör mig
Lite sämre överlag

B.
Håll käft
Tömma på konferens
Boogie woogie-helvete

Recensioner
Antidistro Sverige blogspot
Jag måste erkänna att jag inte hade hört Svintask förut. Inte vad jag minns iallafall, men jag blev positivt överraskad. Jag gillar det jag hör. Svintask som bildades i mitten av 90 talet i Laholm släpper här en 7? på AMTY (A Message To You) som innehåller 5 st låtar på svenska, med ett snyggt omslag. Soundet då? Ger en vibbar av KSMB främst på grund utav sången, tidig amerikansk HC, samt Oi! känsla (England belongs to me / Laholm tillhör mig) som är öppnings spåret på denna 7?. Bra drag och raka rör. Jag blev en gillare av Svintask och denna 7? som släpps den 1 mars av AMTY.
Har ni inte hört Svintask? Ta och gör det då +++++

Barbedwirelove blogg
Svintask är knappast några nybörjare, och heller inte okända för mig. Efter diverse egna släpp genom åren och en massa medverkanden på diverse samlingar så kommer här deras första släpp på ett skivbolag. Ganska otippat för mig så är det A message to you som ger ut denna ep,deras andra punksläpp och jag hade förväntat mig att ett sådant skulle ligga mer åt Oi-hållet men vad fel man kan ha.

Oi-känsla får jag dock i första spåret, deras försvenskade version av England belongs to me-här under namnet Laholm belongs to me. Men övriga fyra låtar har ett ganska spritt sound i övrigt-allt från vad jag tycker mig låta som KSMB (åtminstone sången) till något som skulle kunna kommit från New York tidigt 80-tal (hardcore) i Håll käft som min favorit på skivan-även om jag gillar alla spår.. Som vanligt mycket humor och runda ord samt en avslutning med en rockabillypastisch/parodi men lagom seriös text i Boogie woogie-helvete.
För mig ett trevligt nygammalt återseende, plattan släpps 1 mars.

Punk Oi blogspot
Svintask – Vinstvarning 7? – AMTY) Svintask från Laholm är ett band som med sin nihilistiska och allmänt tjurskalliga motvalls kärring-approach väcker intresse och sympati. Bandet har funnits länge och gjort det mesta på sina egna villkor enligt diy-konstens alla regler, och det här är kanske därför den snyggaste och proffsigaste utgåvan jag sett av/med bandet. Det är alltså A Message To You; till vardags utprånglare av zines och skivor med baktaktstema (vilket bara det får en att undra vad svintask nu åstadkommit för något extraordinärt eftersom bolaget frångått sin vana) som prånglat ut den här skivan. Nå, så spektakulär är inte Vinstvarning, även om det är en riktigt habil punk-EP, full med argbannad punk med små stänk av hardcore och oi! Cock Sparrer‘s gamla örhänge England Belongs to Me har Svintask tolkat på tidigare utgåvor, dock aldrig med samma bravur som nu. Inledande Laholm Tillhör Mig är för övrigt skivans starkaste spår, mycket tack vare förlagans briljans. Resten av låtarna håller jämnhög nivå och doftar bitvis ett tidigt KSMB. Skivan är kanske ingen milstolpe inom svensk punk, men trevlig är den. Svintrevlig. Efter några angenäma vändor på skivtallriken lämnar den här utgåvan bara en fråga obesvarad: varför krediteras Boris & the Jeltsins i tacklistan??

Objektnr 632384919

Visningar 33

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 5 jun 08:35

Svintask ”Vinstvarning” (7 Ep) punk, oi

Pris

75 kr

A.M.T.Y

Segeltorp, Sverige

5.0

A.M.T.Y

Företag

Toppsäljare

395 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?