Beskrivning

Skulptur med 3 nakna kvinnor, tema från antiken. Zeus 3 döttrar.

Se bilder för skick. Det finns skador och färgbättringar på vissa ställen så se noga på bilder innan du lägger bud. Skickar gärna fler bilder vid önskemål.

Info från nätet:

Staty ”Tre Gracer Carrara”

Staty på de tre gracerna, föreställande de tre mytologiska gracerna. Zeus döttrar identifieras, från vänster till höger: Euphrosyne, Aglaea och Thalia, om sades representera skönhet, charm och glädje. Originalet utfördes i Rom av den italienske bildhuggaren Antonio Canova mellan 1815-1817 och finns numera på Albert & Victoria Musen i London.

De tre gracerna av Antonio Canova är en nyklassicistisk marmorskulptur föreställande de tre mytologiska gracerna.[1] Zeus döttrar identifieras av några graveringar på statyn såsom, från vänster till höger: Euphrosyne, Aglaea och Thalia – som sades representera skönhet, charm och glädje. Gracerna närvarade vid banketter och samlingar främst för att underhålla och förnöja gudarnas gäster. Som sådana har de alltid visat sig vara attraktiva varelser för konstnärer genom åren, framträdande bland dessa är Sandro Botticelli och Bertel Thorvaldsen.

Samfraktar gärna, har fler andra fina saker till salu.

Objektnr 631134534

Visningar 294

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 1 maj 00:02

Skulptur staty "Trev Gracer Carrara - De tre gracerna"

Utropspris

|0 Bud

950 kr

Auktionen avslutades utan bud

Segelfisk17

Örebro, Sverige

4.9

Verifierad

Toppsäljare

495 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?