Beskrivning

Vas, gul snidad lack. Kina, 1941–1969
Vasen är i utmärkt skick.

En vas gjord av gul kinesisk snidad lack med traditionellt orientaliskt drakmotiv är ett slående exempel på kinesisk dekorativ och brukskonst från mitten av 1900-talet.
Lackträdsaft är en naturlig polymer som praktiskt taget inte förstörs av lösningsmedel, syror och alkalier, är motståndskraftig mot fukt, fukt och hög temperatur och kännetecknas av hållbar polering.
Tekniken för att tillverka produkter från gul snidad lack är extremt arbetskrävande: lack appliceras på en mässingsbas (upp till 300 lager). En ritning appliceras på den resulterande produkten, från vilken mästaren, med en vass mejsel, skär ut fantastiska landskap och genrescener som har en nästan skulptural effekt.
Den extremt noggranna processen att skapa sådana föremål, som krävde en oklanderligt trogen hand, bestämde deras höga kostnad, vilket, från början av produktionen av produkter från gul snidad lack, gjorde dem till en lyxvara, ett tillbehör för det kejserliga hovet, adelns och rikas hus. Sådana produkter uppfattades som riktiga smycken och var särskilt populära bland den kinesiska adeln. H-19,5 cm

Objektnr 633540757

Visningar 107

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 25 maj 20:22

Kinesisk vas

Slutpris

|

300 kr

Auktionen är avslutad

27Jessica.O vann auktionen

Kudrik

Storvreta, Sverige

5.0

Kudrik

Verifierad

Toppsäljare

141 omdömen

Mer från säljaren

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?