Beskrivning

Söt gammal terrier hund från Sitzendorf tillverkad i porslin.

Inte hittat så mycket information om den, men den som säljer den på eBay säger att den är från 1940-talet. Märkningen verkar börjat användas 1918.

Längd: ~13,5 cm
Vikt: 216 gram

Lätt krackelering på större delen av hunden.

Lite roliga fakta om Sitzendorf:

Ursprung: Sitzendorf-porslinet har en lång och anrik historia och kommer från staden Sitzendorf i Thüringen, Tyskland. Det började tillverkas redan på 1700-talet och har sedan dess blivit känt för sin fina kvalitet och unika design.

En gång i tiden en rolig slump: En intressant anekdot är att tillverkningen av Sitzendorf-porslinet faktiskt började som ett misstag. En porslinstillverkare vid namn Paul Müller-Mitteltal upptäckte av misstag den speciella blandningen som senare blev känd som Sitzendorf-porslin.

Skulpturer i porslin: Sitzendorf-porslinet är känt för sina detaljerade och vackra skulpturer, ofta i form av figurer, djur och blommor. Tillverkarna var skickliga på att skapa levande och humoristiska skildringar i porslin.

Högsta kvalitet: Porslinet från Sitzendorf har alltid varit känd för sin höga kvalitet och expertis inom tillverkningen. De finaste bitarna var handmålade och unika, vilket gjorde dem eftertraktade samlarobjekt.

Världsberömt under 1800-talet: Under 1800-talet var Sitzendorf-porslinet mycket populärt bland europeiska aristokrater och adelsmän. Dess rika dekorationer och skönhet gjorde det till en statussymbol och en eftertraktad present.

Återskapande av historiska bitar: Även om Sitzendorf-porslinet har en lång historia, fortsätter tillverkningen än idag. Många av de äldre och klassiska designerna har återskapats noggrant för att fortsätta traditionen och bevara det kulturella arvet.

Porslinsmuseum: Om du är en porslinentusiast kan du besöka det historiska porslinsmuseet i Sitzendorf, Tyskland. Där kan du lära dig mer om tillverkningens historia, se gamla exemplar och uppskatta den konstnärliga skönheten hos Sitzendorf-porslinet.

Sitzendorf-porslinet har en fascinerande historia och är fortfarande uppskattat av samlare och porslinentusiaster världen över. Dess fina hantverk och unika design har gjort det till en tidlös skatt inom porslinsvärlden.

Mer info:
Skick enligt bilder, ser att det var lite tejpklister kvar på några av dom som jag inte tagit bort, ser mindre repiga ut i vanligt ljus.

Sökord: kniv bestick Vintage äldre gamla gammal fina designer

Samfrakt erbjuds i upp till 7 dagar från ditt första köptillfälle. Skriv bara till mig att du vill ha samfrakt efter vunnen auktion/köp. Skriv sen igen när du vet att du handlat klart, så väljer vi det mest förmånliga fraktalternativet för dig.

Varorna skickas till den adress som finns registrerat hos Tradera. Det är därför viktigt att ni uppgett rätt adress på er tradera profil. Om paketet returneras till mig på grund av felaktig adress på er profil så kommer ni tyvärr behöva betala ny fraktavgift.

Hör gärna av dig till mig under "Ställ fråga" om du funderar över något.

Mvh,
Axel

Sökord: Valp Prydnad Underbar Vintage

Objektnr 633939855

Visningar 14

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 25 maj 23:28

Sitzendorf - Tyskland - Gammal Porslins Hund - Terrier

Utropspris

|0 Bud

281 kr

Slutar om

ToyBay

Sandviken, Sverige

5.0

ToyBay

Verifierad

Toppsäljare

127 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?