Beskrivning

SAMLARTALLRIK från underbara serien ALADDIN/ ALADIN design av BJØRN WIINBLAD för ROSENTHAL, TYSKLAND. Tillverkningsår: 1976-1982.
Serien har rika och livfulla färger på koboltblå accenter med guld, samt underbara naturliga element av vinrankor, blomkransar och fantastiska träd.

Serien består av 12 tallrikar, var och en speglar en berättelse från en saga. Den här är TALLRIK - ALADIN III med motiv av Aladdin möter magikern.

Berättelsen om Aladdin: en folksaga från Mellanöstern. Det berättar om den fattige unge mannen Aladdin i en kinesisk stad, som rekryteras av en trollkarl från Maghreb (som utger sig för att vara bror till Aladdins bortgångne far) för att hämta en underbar oljelampa från en magisk grotta. Efter att trollkarlen försöker dubbel korsa honom, hamnar Aladdin instängd i grottan.
Lyckligtvis behåller Aladdin en magisk ring som lånats ut till honom av trollkarlen. När han gnuggar sina händer i förtvivlan, gnuggar han oavsiktligt ringen, och en djinn dyker upp, som tar honom hem till sin mamma. Aladdin bär fortfarande lampan, och när hans mamma försöker rengöra den, dyker en andra, mycket starkare djinn upp, som är skyldig att göra allt för personen som håller lampan.
Med hjälp av lampans djinn blir Aladdin rik och mäktig och gifter sig med prinsessan Badroulbadour, sultanens dotter. Djinn bygger Aladdin ett underbart palats - mycket mer magnifik än sultanens själv.

Bjørn Wiinblad var en dansk målare, designer och konstnär inom keramik, silver, brons, textil och grafik. Hans verk har visats brett i Europa, USA, Japan, Australien och Kanada. Wiinblad utsågs till Årets man i New York 1985 och belönades med American-Scandinavian Foundations kulturpris av 1995.

Kondition: tallrik i mycket fint skick. Det finns inga nagg eller andra skador.
Storlek: höjd - 2 cm; diameter upptill - 16 cm
Vikt ca - 200 gr

Jag säljer mer unika och retro. Titta gärna på mina andra auktioner, samfraktar gärna. Ni kan kontakta mig, om ni har några frågor.
Art. nr. 05/161/3

Objektnr 632186476

Visningar 49

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 3 jun 20:56

SAMLARTALLRIK - ALADDIN/ ALADIN III - BJØRN WIINBLAD - ROSENTHAL

Pris

199 kr

HelenaKling

Finnerödja , Sverige

5.0

HelenaKling

Verifierad

Toppsäljare

759 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?