Beskrivning

Obs! Uppdaterad beskrivning av hur den håller tiden.

Av anrika tyska klocktillverkaren Mauthe, enligt uppgift är denna från 1950-talet, men jag har även sett snarlika från slutet av 1940-talet. Fint begagnat skick, fungerar. Man behöver dock pröva sig fram för om man drar upp för mycket/för hårt så fortar den sig aningen (testar den i skrivande stund, och den har fortat sig 2 min på snart en vecka - den kommer inte att forta sig mer eftersom 2 min extra var läget redan för 3 dygn sedan). Den kan behöva en lätt skakning för att gå igång, men sen går den länge. Drar man upp den för lite så stannar den dock efter ett tag. Är det viktigt för köparen att den alltid håller exakt tid så rekommenderar jag en översyn. Därav det låga utropet för detta stilrena kvalitetsur.

Kosmetiskt i utmärkt skick för sin ålder, endast mkt små märken/repor på träet som bara syns på nära håll i fullt ljus. På bilderna syns vissa reflexer från glasdelen, som dock är helt repfri. Trä, glas och metall - de gula metalldelarna är mässing. Träslaget kan jag inte avgöra. Basen är cirka 29 cm bred. Diameter på urtavla inklusive mässingsinfattning: 11 cm. Högsta höjd cirka 14 cm.

Betalning inom tre dygn. Se även mina andra annonser. Jag samfraktar, vilket naturligtvis sänker den totala frakkostnaden för köparen. Jag förpackar väl och tar inte ansvar för fraktbolagens eventuella slarv. Välkommen att kontakta mig vid eventuella frågor, men innan du lägger bud/köper. Lycka till med din budgivning!

Objektsnr 630187813

Visningar 85

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 21 apr 15:19

Fungerande bordsur Mauthe 1950-tal 1940-tal Bordsklocka

Såld för

350 kr

Annonsen är avslutad

Såld med köp nu

Oderth

Örebro, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

355 omdömen

Mer från samma kampanj

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?