Beskrivning

Du tittar på myntet med 10 won från Sydkorea som präglades 1987.

Låt oss utforska det i detalj:

Fysiska aspekter:
Material: Det 10-won myntet från 1987 är vanligtvis tillverkat av mässing.
Mått: Den har en diameter på cirka 21 millimeter. Vikt: Vikten på myntet är cirka 4 gram.
Design: Ena sidan av myntet har siffran "10", medan den andra sidan visar ett berömt koreanskt tempel, möjligen Bulguksa-templet eller ett annat betydande tempel.

Historisk och kulturell betydelse av myntet på 10 won från 1987 är en viktig del av Sydkoreas valutasystem och speglar landets rika kulturarv.
Koreanska tempel är viktiga kulturella och religiösa landmärken, som fungerar som centrum för dyrkan, meditation och historiskt bevarande.

Myntet representerar Sydkoreas ansträngningar att visa upp sitt kulturarv och främja nationell identitet genom sin valuta.

Skapandet av det 10-vunna myntet från 1987 skulle ha involverat tjänstemän från Bank of Korea, såväl som designers ansvariga för myntets bilder.

Motivationer och samhälleliga aspekter så som upplagan av myntet på 10 won syftade till att ge en stabil valuta för Sydkoreas ekonomi och att fira landets kulturarv.
Koreanska tempel har en djup kulturell och religiös betydelse för det koreanska folket, och att ha ett tempel på myntet kan ha setts som ett sätt att ingjuta nationell stolthet och enhet.

Att hålla 10-vunna mynt från 1987 kopplar dig till Sydkoreas rika kulturarv och dess historiska landmärken. Idag fungerar myntet som en påtaglig länk till Sydkoreas förflutna och dess bestående traditioner av andlighet och hantverk.

Dess betydelse i dagens period ligger i dess förmåga att framkalla en känsla av vördnad för Sydkoreas kulturarv och dess roll i att forma landets identitet.

Ekonomiskt har myntet ett värde som samlarobjekt, med dess historiska betydelse som bidrar till dess marknadspris.
Utbildningsmässigt ger det ett påtagligt sätt att lära sig om koreansk kultur, historia och andlighet.

Du kan oftast hitta det här myntet på numismatiska marknader, myntbutiker eller onlineauktioner, där dess värde speglar både dess historiska betydelse och dess skick.

Sällsyntheten hos det 10-won myntet från Sydkorea som präglades 1987 kan variera beroende på faktorer som dess skick, antal mynt och efterfrågan bland samlare.
Eftersom ett mynt som cirkuleras i allmänt anständigt skick är dess sällsynthet inte särskilt hög, särskilt om det är ett vanligt problem med ett relativt stort mynt.
Men sällsynthet påverkas också av samlarefterfrågan, och vissa samlare kan specifikt söka efter mynt från vissa år eller med specifika mönster, till exempel de med tempel.

Medan cirkulerade mynt generellt sett har lägre priser än ocirkulerade, kan ett mynt i anständigt skick från ett betydande år och med en tilltalande design, som t. Ex det 10-won mynt från 1987 med ett tempel, fortfarande hålla värde för samlare som är intresserade av sydkoreansk numismatik.

Det 10-vunna myntet från Sydkorea som präglades 1987 har vanligtvis en design med en fenix på ena sidan och siffran "10" på den andra sidan, snarare än ett tempel.

Det är möjligt att det kan finnas andra jubileumsmynt eller specialutgåvor från Sydkorea 1987 som har en tempeldesign, men standardupplagan med 10 won mynt från det året innehåller vanligtvis inte ett tempelmotiv.

Ett specifikt mynt med en tempeldesign från Sydkorea 1987 kan vara ett specialnummer eller ett minnesmynt snarare än ett standardmynt i omlopp. I så fall skulle myntets sällsynthet urskilja sig samt att betydelsen myntet har kommer att bero på dess specifika design.

Sammanfattningsvis representerar det 10 won myntet från Sydkorea som präglades 1987 en betydande aspekt av koreansk kultur och arv, som symboliserar landets vördnad för sina tempel och historiska landmärken.
Om du håller detta mynt i handen kan du få kontakt med Sydkoreas förflutna och uppskatta dess rika kulturella arv.

Objektnr 632204495

Visningar 29

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 19 maj 04:07

Sydkorea 10 Won (Tempel Exemplar) från 1987.

Utropspris

|0 Bud

3 kr

Slutar om

ELUWHIP

Hässelby, Sverige

4.9

ELUWHIP

Verifierad

85 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?