Beskrivning

Jag säjer, (i olika auktioner), ett antal FOTO-böcker, (bild 9), däribland 4 böcker med bilder av Denise Grünstein, (bild 10).
Jag SAMFRAKTAR.

Här, (i denna auktion) - "59 BUKETTER FRÅN MIN TRÄDGÅRD OCH LITE TILL" fotobok av Denise Grünstein. Första upplagan/originalupplagan från 2007, sedan länge SLUTSÅLD. Fantastiska bilder DG:S speciella stil. Oläst/NYSKICK. Inbunden med skyddsomslag 216 sidor.

.

59 porträtt av buketter plockade i enromantisk vildvuxen trädgård. Underfundigt och humoristiskt om jakten på den allra vackraste buketten - och på den perfekta bilden!

Vårens första buketter av snödroppar och kungsängsliljor, midsommarblommor i blå vaser, sensommarens och höstens dahlior och rosor, och den karga vinterträdgården täckt med snö …
I den här boken varvas vackert och sensuellt komponerade bildsekvenser av buketter från ett år med dagboksanteckningar om både glädjeämnen och bekymmer. Med glimten i ögat berättar Denise Grünstein om ett trädgårdsår, om blommorna, buketterna, trädgården, gödsling och odling, men också om mannen i trädgården, om drömmen om den romantiska trädgården och om hur längtan efter blommor och ljus mitt i vintern blir nästan outhärdlig.
Vi får följa hennes vandringar fram och tillbaka med buketterna för att hitta den rätta platsen, de vackraste vaserna och det perfekta ljuset för att ta de allra bästa bilderna.
59 buketter från min trädgård är en bok om blommor och trädgård, men den handlar också om att försöka skapa den bild man drömmer om - och att kanske lyckas.
Boken är vackert formgiven och ger en känsla av dagbok. Fotografierna ligger i bildserier där varje bukett har sin egen särprägel. Den tonade texten på ljusare färgat papper varvas med bildsekvenserna i den här trädgårds- och fotoboken, som har en alldeles speciell stämning av både drömmar och krass verklighet.


Denise Grünstein var fotograf och konstnär. Hennes fotografier publicerades i böcker och magasin både i Sverige och internationellt. Hennes utställningar visades på flera håll, bland annat på Moderna Museet i Stockholm. 59 buketter från min trädgård var Denise Grünsteins första egna bok med både bild och text.



.


Denise Grünstein, (1950-2023), född i Helsingfors. Hon var verksam i Stockholm.
Sedan 2000-talet ägnade sig Grünstein åt iscensatt fotografi där kvinnan ofta står i centrum. Hennes fotografiska verk innehåller referenser till måleriets och fotografins historia, hon har låtit sig inspireras av både 1800-talsromantikens måleri och 1900-talets surrealism. I de iscensatta bilderna skapade Grünstein ofta en sällsam värld där skönhet blandas med en känsla av disharmoni.

Ett urval av Grünsteins separatutställningar inkluderar CFHILL, Stockholm (2018); Nationalmuseum, Stockholm (2015); Mjellby Konstmuseum, Halmstad (2013); KIASMA, Helsingfors (2010); Hasselblad Center, Göteborg (2005); Centre Culturel Suedoise, Paris (2004); Moderna Museet, Stockholm (2001) och Arkipelag-Tekniska Museet, Stockholm (1998). Grupputställningar inkluderar Artipelag, Stockholm (2020); Aperture Gallery, New York (2014); Magasin 3 Stockholm Konsthall (2012); Nationalmuseum, Stockholm (2010); Moderna Museet, Stockholm (2011) och Fotografiska Museet, Stockholm (1993, 1981).
Hennes verk finns bland annat i samlingarna på Nationalmuseum, Stockholm; Moderna Museet, Stockholm; KIASMA, Helsingfors; Hasselblad Center, Göteborg; Artipelag, Stockholm och Museet for Samtidskunst, Oslo.


.

Titta gärna på mina andra auktioner med konst, design och angränsande ämnesområden.

Betalning via TRADERABETALNING. Jag packar väl, ansvaret hos fraktbolaget när jag lämnat. Hos Schenker kan du följa försändelsen via internet.

SAMFRAKT vid köp av flera objekt. Förmånligt med Schenker vid köp av flera böcker.

FOREGIN BUYERS - Other shipping costs

Objektnr 632642423

Visningar 101

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 19 maj 22:12

Denise Grünstein: 59 BUKETTER FRÅN MIN TRÄDGÅRD Fantastiska bilder Oläst NYSKICK

Utropspris

|0 Bud

499 kr

Auktionen avslutades utan bud

zmxn

Ydre, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 988 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?