Beskrivning

OBS Om samfrakt! Lägg alla varor du är intresserad av i varukorgen innan du betalar så får du bara en fraktavgift för din order. T ex om en film kostar 39kr i fraktavgift så betalar du 39kr totalt även om du köper 20 filmer samtidigt. I Accept International Buyers: Shipping cost may be higher, contact me before purchase.

DVD - Stockholm 1939-1949

Dokumentär om Stockholm.

Begagnad DVD i bra skick.

Originaltitel/Alternativ titel: Stockholms Pärlor

1939 (3 program)
Sophantering och latrinhämtning i 1939 års Stockholm. Hantverkare och hantverksgårdar Hantverksgårdarna på Norrmalm. En del av staden som inte längre finns kvar. När kriget kom till stan Krigsutbrottets Stockholm i september 1939.

1940
Den första krigsvintern och hur rivningshusen på Norrmalm förvandlades till träkol för gengasbilar.

1941
Kött utan smör
Krigsårens svårigheter med ransonering och brist på allt.

1942
Vargavinter
Vintern var kall och besvärlig, men mjölken måste fram ändå. Svanar på Strömmen och trasiga möbler, Mäster Olofsgården och nya Berns. Känt och okänt folk passerar revy.

1943 (2 program)
Luftskydd och zigenare
Kriget vände efter slaget i Stalingrad. Ett reportage som var otänkbart året innan, filmades vid zigenarfamiljen Taikons vagnläger. Ett besök i gamla stan Bilder från "staden mellan broarna" och den första rivningsprotesten vid Kolmätargränd.

1944
Bomber över Stockholm
Stockholm bombades av sovjetiskt flyg, vi fick kupongfri grädde och SF-fotografen anhölls av polis.

1945
Fredsdagen 7 maj 1945 på Kungsgatan och ett svunnet Stockholm.

1946 (2 program)
Badflickor och kikhosteepidemi
Kvinnorna ska tillbaka till hemmen, kikhostebarnen upp i luften. Stockholm planeras om till en modern huvudstad. Sol och luft Ett jättelikt förvandlingsarbete har inletts i Stockholm. En ny stadsplan ska fram. En ny tid var här.

1947-1948
Stora byggnadsprojekt som Skanstullsbron och Arlanda flygplats var igång. Det var också en tid med växande oro och svåra ungdomskravaller på Södermalm.

1948
S/S Brynhild och skyskrapor
Man reste med Finlandsbåten från Skeppsbron, eller med spårvagn från Odenplan. Nya skyskrapor byggdes och planerades och tunnel-banan skulle byggas ut från Slussen.

1949
Ett medel mot taximord och rån demonstrerades, ett växande problem i en föränderlig tid. Trampbilar demonstrerades i Vasaparken och kanske skulle Årstabron byggas om.

Skådespelare:

Skick på skivor!

Alla våra skivor på film och spel är i mycket fint skick. Vi har professionella slipmaskiner som kan ta bort repor och alla skivor granskas manuellt innan leverans. Var trygg med att våra produkter håller hög standard jämfört med många andra aktörer som inte har dyra slipmaskiner.

Olika utgåvor av samma objekt/bilder

Filmer och spel har ofta olika utgåvor, tex platinum, classic eller diverse special edition. För filmer finns det även där olika omslag på samma film. Är du bara ute efter en viss utgåva av en kassett/spel eller film? Fråga först! Bilderna kan visa olika utgåvor.

14 dagars ångerrätt:
Som köpare har du 14 dagars ångerrätt enligt lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler när du handlar från Kaptenkrok. Vid retur är det du som köpare som står för frakten och vi återbetalar pengarna inom 30 dagar.

Objektnr 632928241

Visningar 18

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

DVD - Stockholm 1939-1949 (Beg)

Pris

149 kr

Kaptenkrok

Hyssna, Sverige

5.0

Kaptenkrok

Företag

Toppsäljare

29 330 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?