Beskrivning

OBS Om samfrakt! Lägg alla varor du är intresserad av i varukorgen innan du betalar så får du bara en fraktavgift för din order. T ex om en film kostar 39kr i fraktavgift så betalar du 39kr totalt även om du köper 20 filmer samtidigt. I Accept International Buyers: Shipping cost may be higher, contact me before purchase.

DVD - Bondens tid på jorden (Folkets bio)

Dokumentär från 2003 av Peter Jerdehag med Styrbjörn Ejneby och Solveig Ejneby.

Begagnad DVD i bra skick.

Filmen Bondens tid på jorden är en naturdokumentär och handlar om Styrbjörn och Solveig Ejneby och deras praktiska och ideologiska kamp för att bevara ett stycke äldre, omistligt odlingslandskap, utanför Oskarshamn i Småland.

Styrbjörn kör slåttermaskin med häst, Solveig räfsar gräs och knotten svärmar runt dem. Man tar morgonkaffe vid åkerkanten, när solens första strålar når över skogskanten. Arbetskamraten Lukas står bredvid och ångar. Man leder kossorna hemåt längs skogsvägen. Styrbjörn kör hem ved med ardennern Lukas.

Det äkta paret harvar en åker med var sin häst. De går sina varv runt odlingsrösen, jordfasta stenar och hamlade lindar. Styrbjörn kör hästkärra med kodynga och sprider den på flikiga åkrar. Man mockar i ladugården, bär vatten till fåren, ved till sig själva och äter middag under äppelträdet. Barnbarnen leker i höet och gråsparvarna kvittrar. Snön faller, dimman stiger, vattnet i källan rinner som alltid och åren de går. Och styrbjörns kropp bär på en ödets överraskning

Skick på skivor!

Alla våra skivor på film och spel är i mycket fint skick. Vi har professionella slipmaskiner som kan ta bort repor och alla skivor granskas manuellt innan leverans. Var trygg med att våra produkter håller hög standard jämfört med många andra aktörer som inte har dyra slipmaskiner.

Olika utgåvor av samma objekt/bilder

Filmer och spel har ofta olika utgåvor, tex platinum, classic eller diverse special edition. För filmer finns det även där olika omslag på samma film. Är du bara ute efter en viss utgåva av en kassett/spel eller film? Fråga först! Bilderna kan visa olika utgåvor.

14 dagars ångerrätt:
Som köpare har du 14 dagars ångerrätt enligt lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler när du handlar från Kaptenkrok. Vid retur är det du som köpare som står för frakten och vi återbetalar pengarna inom 30 dagar.

Objektnr 593941890

Visningar 121

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

DVD - Bondens tid på jorden (Folkets bio) (Beg)

Pris

99 kr

Kaptenkrok

Hyssna, Sverige

5.0

Kaptenkrok

Företag

Toppsäljare

29 328 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?