Beskrivning

DVD Region 2, Svensk text.

HANDLING:

Fyra dagar som skakade Sverige- Midsommarkrisen Natten mot den 22 juni 1942 gick Tyskland till angrepp mot Sovjet. Klockan fem den morgonen väcktes den svenske statsministern, Per-Albin Hansson av ett telefonsamtal från UD. Det är upptakten till dramadokumentären om de kritiska midsommardagar, då tyskarna krävde att få transportera trupper från Norge till Finland, genom Sverige. Rollen som statsminister spelar av Ernst- Hugo Järegård. I övriga roller ses bl.a. Tomas Bolme, Sven Lindberg, Stefan Sauk, Helge Skoog och Allan Svensson.

G som i hemlig Det svenska matematiksnillet Arne Beurling lyckades med det omöjliga, att knäcka den tyska chiffertrafiken. Genom Beurlings insats kunde den svenska underrättelsetjänsten ge politiker och militärer information, som var avgörande för Sveriges agerande under kriget.

Sista båten till Jurkalne I krigets slutskede gick det en ”livlina” över Östersjön. Trafiken på Lettland sköttes av lettiska sjömän, i samarbete med den svenska underrättelsetjänsten. Båtarna satte i land agenter, med uppdrag att via radio rapportera från det från Sverige så känsliga krigsområdet. På återvägen fylldes båtarna med flyktingar som fann en fristad i Sverige.

Olle Häger och Hans Villius, både professorer med en lång svit historiska dokumentärer bakom sig, har bl.a. tilldelats Stora journalistpriset, Publicistklubbens guldpenna och Historiska Museets medalj för sina insatser.

***************************************************************************************************
Alla filmer jag säljer är i bra skick, om inte annat anges i produktbeskrivningen.

SÖKNING I BUTIK:
Söker du filmer från vissa ÅRTAL eller med vissa SKÅDESPELARE, så kan du enkelt söka fram det i min butik.
Sökexempel: 197* (Visar alla filmer från 1970-1979).

Letar du efter en speciell film? Hör av dig, så kanske jag kan hjälpa dig.

We do NOT ship outside of Sweden!

Lycka till!

Objektnr 557695883

Visningar 549

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Andra Världskriget Och Sverige

Pris

149 kr

pali71

Eskilstuna, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

4 770 omdömen

Läs omdömen

Mer från säljaren

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?