Beskrivning

Nya rön har ökat kunskaperna om färgernas nedärvning och ger intressanta svar på frågorna om vad som avgör en hästs färger och hur de påverkas av arvsanlagen. Det är frågor av vikt i avelsarbetet och då blir det ännu viktigare med nomenklatur och färgbenämningar.
Kunnigt och utförligt beskrivs här hästrasernas alla färger och kännetecken.
Förvirringen har länge varit stor när man talat om hästars färger, eftersom företrädare för olika raser använt olika nomenklaturer. Nu har man bringat ordning i oredan och boken tar också upp andra språks nomenklatur.
Här redovisas – med många klargörande exempel – för färg och färgpigment och hur de påverkas genetiskt. Viltfärger, standardfärgerna, utspädda färger, skimmelfärgerna, brokiga färger och kombinationer. Man får också lära sig de korrekta benämningarna för vita tecken på huvud och ben.
Särskilt intressant för ridskolor, hästutbildningar, veterinärer, hästuppfödare och medlemmar i avelsorganisationer.

Inbunden bok i fint beg skick.

Märk väl att en begagnad bok kan vara namnad. Jag går inte igenom alla böcker för att kolla detta. Är det jätteviktigt för dig att köpa en onamnad bok så hör av dig. Vill du ha annat fraktbolag säg bara till. Märk väl att då kan frakten bli dyrare än det som anges i annonsen. Jag tar inte ansvar för Postens slarv. Samfraktar givetvis. Se mina andra annonser. Jag accepterar även avhämtning av varan.

Objektnr 632303610

Visningar 31

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 12 maj 18:45

Hästens Färger - Bo Furuhagen

Utropspris

|0 Bud

100 kr

Auktionen avslutades utan bud

Krillearvid

Vallberga, Sverige

4.9

Verifierad

Toppsäljare

932 omdömen

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?