Beskrivning

FJÄLLBOKEN Grundsten/Palmgren + FJÄLLKRÖGARNAS BÄSTA RECEPT Ulla Tham

FJÄLLBOKEN - Claes Grundsten och Göran Palmgren - Rabén Prisma förlag 1993 - Inbunden med skyddsomslag i gott skick, litet riss.

Den svenska fjällvärlden lockar allt fler besökare, såväl sommar- som vintertid. Men man måste närma sig fjällen med rätt utrustning, kunskap och respekt. Väl där har man bara sig själv att lita till.
Fjällboken vänder sig både till ovana och vana fjällresenärer. De ovana får den information och inspiration de behöver för kommande turer. De mer erfarna kan fördjupa sig i fakta om alltifrån fjällens uppkomst och utveckling till samernas och nybyggarnas liv.
Boken är bred i sin ansats att beskriva det mesta kring den svenska fjällvärlden och vistelsen där. Vi får viktig information om vandringsteknik och vadning, utrustning, lägerteknik och snöbivackering. Här finns värdefulla tips om hur man planerar sin tur, väljer tältplats och utrustning, men också spännande läsning om den samiska kulturen, fjällens uppkomst, historia och terrängformer. Ett kapitel behandlar klimat och fjällväder, ett annat glaciärer.
Bakom boken står två av landets främsta kännare av den svenska fjällvärlden: Claes Grundsten, författare och hyllad naturfotograf, och Göran Palmgren, frilansskribent med mångårig erfarenhet av friluftsliv i alla dess former.

FJÄLLKRÖGARNAS BÄSTA RECEPT Jämtlands län - Ulla Tham - Tidens Förlag 1995 - Kartonnage i mycket gott skick.

Att åka till Jämtlands och Härjedalens fjäll har alltid betytt nyttiga kroppsövningar och själens återuppladdning. Men det betyder också möte med god, vacker och hälsosam mat. I den här boken finns 131 av fjällkrögarnas bästa recept. Den bygger på genuina råvaror från fjäll, skogar, sjöar och strömmar. Recepten har samlats in av matskribenten Ulla Tham och bilderna har tagits av fotograf Bengt Weilert Här finns både enkla och mindre enkla recept från några av de bästa restaurangerna i fjällvärlden. Du kan själv komponera din egen måltid efter humör och smak - och med matens hjälp trolla fram minnet av fjällens höga luft och fria vidder

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

Objektnr 557943526

Visningar 236

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

FJÄLLBOKEN Grundsten/Palmgren + FJÄLLKRÖGARNAS BÄSTA RECEPT Ulla Tham

Pris

290 kr

Haldins_Hylla

Mönsterås, Sverige

5.0

Haldins_Hylla

Företag

Toppsäljare

15 235 omdömen

Läs omdömen

Mer från säljaren

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?