Beskrivning

Landskapsspejare - Nordiska museets och Skansens årsbok (Fataburen) 2011

Ett område sådant det uppfattas av människor så kan landskapet beskrivas. Landskapet är både natur och kultur och människans uppfattning är avgörande. I Nordiska museets och Skansens verksamhet är föreställningar om landskap och bygd, land och stad klassiska och grundläggande. Landskapet talar om historiska, biologiska, ekonomiska och sociala samband, om konflikter och möjligheter, om makt och fördelning. Tiden i form av minnen och avtryck har stor betydelse, men framför allt är landskapet utsikt och blickfång.

I Fataburen 2011 får vi möta några av dem som före oss har fångat landskapet med blicken och med kameran, skapat landskapet som bild och begrepp, ibland också i rent fysisk bemärkelse. Ett tiotal författare från museer, universitet och högskolor närmar sig landskapet på olika sätt och ger oss glimtar av ett kunskaps- och forskningsområde som är både etablerat och aktuellt.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nära nyskick. Boken är rikligt illustrerad med fotografier i såväl färg som svartvitt.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 215/175 mm
Ryggbredd ca 22 mm
Vikt ca 695 gram
Sidantal 271
Redaktör Christina Westergren
Förlag Nordiska museets förlag
Språk svenska
Utgivningsår 2011
ISBN 91-7108-546-7

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632875032

Visningar 28

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 18 maj 16:26

Landskapsspejare - Nordiska museets årsbok 2011

Slutpris

|

55 kr

Auktionen är avslutad

Vincent0404 vann auktionen

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 990 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?