Beskrivning

KRIS OCH UTVECKLING + SKAPARKRISER Strindbergs Inferno och Dagermans

av Johan Cullberg

Natur och kultur förlag 2009 och 1992.

Häftade i gott skick, mindre bruksspår och en tillskrift på ett förstablad.

Människans liv kantas av psykiska kriser. En del utlösta av plötsliga och oväntade, svåra händelser; andra hör det normala livet till. Krisen är ofta en förutsättning för utveckling och mognad, men den kan också leda till livslång psykisk invaliditet om inte den drabbade får sakkunnig hjälp

Det är trettio år sedan den första utgåvan av Johan Cullbergs klassiska bok Kris och utveckling kom 1975. Den har lästs och uppskattats av hundratusentals svenskar - såväl av studenter som av människor som själva befinner sig i kris eller kommer i kontakt med människor i krislägen. Den har också översatts till flera andra språk.

August Strindberg och Stig Dagerman var båda stora svenska författare. De var omgivna av personliga misslyckanden i sina nära relationer och stod nära de utmarker som benämns psykisk sjukdom. Båda genomgick en period av oförmåga att skriva. Strindberg lyckades dock gå igenom sin kris, och därefter utveckla ny kreativitet, medan Dagerman tog sitt liv endast 31 år gammal. Den välkände psykoanalytikern och författaren Johan Cullberg har intresserat sig för dessa båda konstnärer. Han har gått igenom allt tillgängligt material som belyser hur Strindberg och Dagerman upplevde och hanterade sina svåra livsperioder, och han har studerat hur deras litterära produktion avspeglar den inre problematiken. Skaparkriser är en oerhört intressant och annorlunda bok som rör sig i det fascinerande gränslandet mellan skölitteratur och psykologi.

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

Objektnr 623332080

Visningar 75

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

KRIS OCH UTVECKLING + SKAPARKRISER Johan Cullberg

Pris

230 kr

Haldins_Hylla

Mönsterås, Sverige

5.0

Haldins_Hylla

Företag

Toppsäljare

15 248 omdömen

Läs omdömen

Mer från säljaren

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?