Beskrivning

MATMISSBRUK Ett självhjälpsprogram vid tvångsmässigt ätande

av Anne Katherine

Larson förlag 1994.

Kartonnage i mycket gott skick, mindre bruksspår.

Alkoholisten kan slänga ut spriten ur huset, den nikotinberoende kan göra sig av med cigaretterna, men den sjukligt matberoende måste ju äta varje dag!

Två slag av ätstörningar – anorexi och bulimi – är väl kända. Vårdapparaten har goda kunskaper om dessa sjukdomar och massmedia informerar kontinuerligt.

Det tredje slaget av sjuklig ätstörning däremot – tvångsmässigt ätande – är än så länge inte lika allmänt känt, vare sig inom vården eller hos allmänheten.

Tvångsmässigt ätande karakteriseras av ett sjukligt beroende, en patologisk besatthet av mat (speciellt socker, fett och s. k. ”snabba” kolhydrater) som är så stark att det inte längre går att leva ett normalt liv.

Maten och ätandet har tagit kontrollen över tankar, känslor och handlingar, på samma sätt som alkohol och andra droger kan göra hos därtill disponerade individer. När den sjukligt matberoende börjar äta vet hon aldrig när hon kommer att kunna sluta.

I likhet med alkoholism är tvångsmässigt ätande en kronisk sjukdom. Man kan inte tillfriskna från den. Men man kan lära sig att hantera den, leva med den. Det kräver gemenskap, hjälp och stöd – och inte minst kunskap.

Boken innehåller ett praktiskt självhjälpsprogram vid tvångsmässigt ätande.

Programmet kan hjälpa den sjuke att komma in i en förändringsprocess som gradvis leder till en väsentligt högre livskvalitet. Boken innehåller även mängder av värdefull information för anhöriga, vårdpersonal och andra som försöker hjälpa och stödja patienten.

Författaren Anne Katherine är en amerikansk psykolog och terapeut inom områdena ätstörning och mental hälsa. Hon har själv erfarenhet av ett långvarigt, destruktivt matmissbruk.

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

Objektnr 386787668

Visningar 1 197

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

MATMISSBRUK Ett självhjälpsprogram vid tvångsmässigt ätande Anne Katherine 1994

Pris

170 kr

Haldins_Hylla

Mönsterås, Sverige

5.0

Haldins_Hylla

Företag

Toppsäljare

15 233 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?