Beskrivning

EMPATINS TIDSÅLDER Hur naturen lär oss skapa ett humanare samhälle

av Frans de Waal

Karneval förlag 2011.

Inbunden med skyddsomslag i gott skick, mindre bruksspår och ett 2 cm långt riss på omslaget.

"Girighet är bra. Girighet är rätt. Girighet fungerar. Girighet fångar själva den evolutionära andan."

I filmen Wall Street gör finansmannen Gordon Gekko (spelad av Michael Douglas) en förmodligen sann uttolkning av tids­andan. Men när det gäller den "evolutionära andan" tar han fel. Enligt modern forskning kan den knappast beskrivas som något allas krig mot alla. Människan har överlevt, inte ­genom att konkurrera på liv och död, utan genom att sam­arbeta och dela med sig av sina resurser.

På senare tid har antropologer, psykologer, ­biologer och neuroforskare kommit fram till att samarbets­förmåga, rättvisekänsla och fredlighet är grundläggande delar av vår mänskliga­ natur - även om potentialen för våld och ­aggression också ryms där. Och denna "mänskliga natur" är dessutom en natur som vi delvis har gemensam med många andra djur, som ­delfiner, ­elefanter, katter, möss och apor.

Få personer är lika lämpade som Frans de Waal att berätta om dessa nya forskningsrön och vad de betyder­ för hur vi ska se på oss själva och hur våra samhällen ska organiseras. Han är en av världens ledande­ ­primatforskare och en modern efterföljare till Darwin. 2007 utsågs han av Time till en av vår tids hundra mest ­inflytelserika ­personer.

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

Objektnr 568710927

Visningar 101

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

EMPATINS TIDSÅLDER Frans de Waal 2011

Pris

170 kr

Haldins_Hylla

Mönsterås, Sverige

5.0

Haldins_Hylla

Företag

Toppsäljare

15 206 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?