Beskrivning

Bokbeskrivning: Drottning Kristina är en av de mest fascinerande och undflyende monarkerna i den svenska historien. Hon har dock inte i lika hög grad som andra regenter betraktats som politisk varelse, istället har bilden av henne formats av att hon var kvinna på ett utpräglat manligt ämbete. I Maktspelerskan ger Erik Petersson en ny bild av drottning Kristina. Han visar att hon hade en stark politisk medvetenhet. Istället för att bli det lydiga redskap som Axel Oxenstierna och hans rådskollegor hade tänkt sig, var hon en viljestark regent som inte gick i någons ledband. Hon vägrade underteckna regeringsformen när hon blev myndig, vilket gav henne så gott som oinskränkt makt. Och hon tog strid med bördsadel och dess inflytande. Det var bara början på den revolt som fullbordades med att hon avsade sig kronan.

Titta på bilderna och förstora, fråga om det är något.

BETALNING Vi använder oss av Tradera betalning. Från utlandet så ska betalningen ske med kontokort via Tradera. Vid vunnen auktion måste varan betalas inom tre dagar.

LEVERANS: Varan skickas med post eller så kan Varan hämtas i butik: Röda Korset Second Hand - Kungsholmen Polhemsgatan 18, 112 36 Stockholm.

Röda Korsets Second Hand ger hopp och räddar liv - i Sverige och världen. Genom att handla hos Röda Korset är du med och bidrar till våra verksamheter nationellt och internationellt. Vår Second Hand bygger på engagemang, frivillighet och delaktighet och vi har ca 300 butiker runt om i landet.

Objektnr 633182805

Visningar 32

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 21 maj 13:44

Maktspelerskan Drottning Kristinas revolt Erik Pettersson

Slutpris

|

55 kr

Auktionen är avslutad

Miloudonna vann auktionen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?