Beskrivning

Kampen bakom svängdörrarna – historien om Hotell- och restaurangfacket, av Lennart Jarnhammar. Det här är en läcker bok i stort format som inte nödvändigtvis bara är av intresse för de som fackligt arbetar inom branschen, eller branschfolk i allmänhet utan den är minst lika intressant för den mat- och restauranghistoriskt intresserade – inte minst tack vare de härliga fotografierna.

I boken möter vi en lång rad personer, som alla varit knutna till branschen, och deras berättelser. Här finns också en omfattande historik som rör hela den svenska hotell- och restaurangbranschen. Genom boken Kampen bakom svängdörrarna får vi en inblick i en svunnen värld. En berättelse som inte lämnar någon oberörd.

Omkring 400 böcker om mat och restauranger ges ut i Sverige varje år (år 2005, när detta skrevs – år 2015 är det sannolikt dubbelt så många...) Hösten 2005 samlades Måltidsakademien i Grythyttan för att utse de bästa böckerna. Boken om hotell- och restaurangfackets historia blev årets bästa måltidslitteratur, alla kategorier.

Den vann inte bara i sin klass för Bästa historiska måltidslitteratur, utan också Årets bästa måltidslitteratur alla kategorier. Juryns motivering löd: ”Med denna omfattande både skrämmande och svindlande skildring av köksregionens bistra verklighet stiger Lennart Jarnhammar fram som vår främste restauranghistoriker.”

Den inbundna boken (linneklotband) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick! Boken är rikligt illustrerad med läckra fotografier från restaurangbranschen genom åren - i svartvitt och färg.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 285/225 mm
Ryggbredd ca 20 mm
Vikt ca 1120 gram
Sidantal 184
Författare Lennart Jarnhammar
Förlag HRF, Hotell- och restaurangfacket
Språk svenska
Utgivningsår 2005
ISBN 91-973453-5-0

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 631269238

Visningar 30

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 2 maj 19:10

Kampen bakom svängdörrarna – historien om Hotell- och restaurangfacket

Utropspris

|0 Bud

150 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 961 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?