Beskrivning

FOLKMEDICIN MELLAN GAMMALT OCH NYTT

av Stefan Persson

Skrifter från Folklivsarkivet 27, 2020.

Häftad i gott skick, mindre bruksspår.

Bokserien Skrifter från Folklivsarkivet återväcks med titeln Folkmedicin mellan gammalt och nytt av Stefan Persson. Folkmedicin mellan gammalt och nytt är en bok om den folkliga kunskapen om sjukdomars uppkomst och bot. Den bygger på material ur de samlingar som finns vid Folklivsarkivet med Skånes musiksamlingar vid Lunds universitet. Sedan 1913 har arkivet samlat in och arkiverat berättelser.

I 1800-talets Sverige skedde en succesiv övergång från folklig läkekonst utövad i hemmen till professionell sjukvård på sjukstugor och lasarett. Gamla huskurer levde kvar sida vid sida med den moderna läkenkonsten. I boken möter vi botare, deras kurer och mötet mellan folkliga föreställningar och den framväxande skolmedicinen.

Folkmedicin mellan gammalt och nytt är en bok om den folkliga kunskapen om sjukdomars uppkomst och bot. Den bygger på material ur de samlingar som finns vid Folklivsarkivet med Skånes musiksamlingar vid Lunds universitet. Sedan 1913 har arkivet samlat in och arkiverat berättelser.

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

Objektnr 472391793

Visningar 335

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

FOLKMEDICIN MELLAN GAMMALT OCH NYTT Stefan Persson 2020

Pris

250 kr

Haldins_Hylla

Mönsterås, Sverige

5.0

Haldins_Hylla

Företag

Toppsäljare

15 178 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?