Beskrivning

Tills vingen brister – en bok om Jussi Björling

Jussi Björling blev sin tids mest hyllade tenor och betraktas fortfarande femtio år efter sin död och hundra år efter sin födelse som en av tidernas största sångare. Han levde ett utomordentligt särpräglat liv. Han var barnstjärna i 1910-talets Sverige. Fyra år gammal debuterade han inför publik i sin fars berömda Björlingkvartett och redan vid tio års ålder var Jussi Björling en erfaren artist. Som konsert- och operasångare lade han världen för sina fötter i tre decennier innan han plötsligt dog blott fyrtionio år gammal - vokalt alltjämt på toppen av sin förmåga. Yrsa Stenius berättelse om Jussi Björling och det stora konstnärskapets givmildhet och hutlösa pris är också en psykologisk studie i ödet att vara född till underbarn.

Vi får följa Jussi Björlings liv och karriär från småpojksårens kyrkokonserter i den berömda Björling-kvartetten till det sista framträdandet i Göteborg, endast två veckor innan han dog. Men framför allt får vi för första gången en psykologisk studie i Jussi Björlings människo- och konstnärsöde, det märkvärdiga men också maktpåliggande ödet att vara född till underbarn.

En personligt vinklad biografisk berättelse om det stora konstnärskapets givmildhet och dess hutlösa pris.

Den inbundna boken (linneklotband) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick. Boken är illustrerad med svartvita fotografier.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 228/155 mm
Ryggbredd ca 25 mm
Vikt ca 620 gram
Sidantal 282
Författare Yrsa Stenius
Förlag Brombergs
Språk svenska
Utgivningsår 2002
ISBN 91-7608-904-5

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 633122437

Visningar 19

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 20 maj 18:47

Tills vingen brister – en bok om Jussi Björling

Utropspris

|0 Bud

80 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 809 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?