Beskrivning

Uterummet – Hemmets gröna oas, av Åke Truedsson – en bok i gröna serien

Vad kan man odla i ett frostfritt uterum – och hur gör man det? Här finns tipsen om hur man odlar växter som inte tål att tillbringa våra vintrar utomhus, men som både blommar och ger frukt i uterummet – t ex kamelia, gardenia, aprikos, kiwi, apelsin och citron.

I Sverige är uterummet växtälskarens önskedröm. Här kan man äntligen ägna sig åt att odla många slags ömtåliga växter. Det mesta är möjligt, bara uterummet hålls frostfritt under vintern.

Här presenteras dels växter som måste stå frostfritt på vintern och sedan kan flytta ut i trädgården på sommaren, dels sådana som bör stå i uterummet hela året. Skötsel, jordblandningar, krukstorlekar och andra praktiska tips finns det gott om. Att i mars kunna njuta av blommande persikoträd i miniatyr och kamelior och sedan plocka egna kiwi under augusti är inte fel.

Denna nya utgåva ingår i Gröna serien. Boken riktar sig till alla som vill veta vad och hur man kan odla i ett frostfritt uterum.

Åke Truedsson är ordförande i Skånska Trädgårdsföreningen, skriver artiklar i flera trädgårdstidningar och medverkade flitigt i TV-programmet Gröna rum. Tidigare har han bl a givit ut Odlarglädje i grönsakslandet och Tomater, även de i Gröna serien.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är förlagsny och oläst. Den är mycket rikligt illustrerad med läckra fotografier i färg som ofta är närgångna.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 217/175 mm
Ryggbredd ca 10 mm
Vikt ca 385 gram
Sidantal 125
Författare Åke Truedsson
Förlag Natur och kultur / LTs förlag
Språk svenska
Utgivningsår 2002
ISBN 91-27-35409-1

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: Vänligen betala inom 2 dagar efter avslutad auktion!

Objektnr 632430961

Visningar 33

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 13 maj 17:41

Uterummet – Hemmets gröna oas – en bok i gröna serien

Slutpris

|

80 kr

Auktionen är avslutad

AW-trader vann auktionen

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 970 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?