Beskrivning

Fin tweedkavaj från Ralphs passionsprojekt Double RL, namngivet efter både hans och frun Rickys initialer och med samma namn som ranchen i Colorado.

Denna kavaj är baserad på de första amerikanska kavajerna som tillverkades av italienska imigranter i början av 1900 talet och som legat till grunden för det Preppy-Mode som växte fram på 50 talet. Typisk hög "Left hook" vent i bak, precis som J Press och Brooks Brothers.

Många tror att det var italienska skräddare från Napoli som började med okonstruerade kavajer men i själva verket var det Amerikanska ungdomar från sportinriktade IVY leage universitetet princeton, som började ta bort all konstruktion från sina kavajer eftersom de hade dem på sig under uppvärmning, till och från roddträningar och mellan lektioner. (Samma anledning till att de sågs använda vita tubsockor till loafers, eftersom de tränade i dem)

Nåväl, kavajen är i superskick tillverkad i italien i perfekt mjuk, följsam och i en exklusiv Ull/allpackatweed.

Storlek Italiensk 46 (Amerikansk 38R, R för Regular length<), som referens har jag storlek 46 i andra märken som boglioloi, caruso, lardini, belvest, ring jacket.

Mått

Bröst (Armhåla till armhåla): 50cm
Rygg: 75cm
Ärmlängd: 61cm + 4cm marginal för nedläggning, ej fungerande knapphål

Nypris - för dyrt :)

Se även mina andra auktioner för #Menswear

Letar konstant efter gamla kläder och ser mycket fint jag inte köper! Letar du efter något speciellt skriv DM och fråga!

Objektnr 633030569

Visningar 201

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 19 maj 20:36

Lyxig tweedkavaj från Double RL - Okonstruerad i ull och alpacka

Utropspris

|0 Bud

4 800 kr

Auktionen avslutades utan bud

Lord-of-the-fleas

Stockholm, Sverige

5.0

Lord-of-the-fleas

Verifierad

Toppsäljare

140 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Mer från varumärket