Beskrivning

HENRI MATISSE - "Apollon"
offsettryck
Publicerad: Collins, St James's Place, London, 1971 (Boken "Aragon. Henri Matisse: a novel")
Tryckt signerad och daterad -53

ram 43 x 33 cm.
offset 31 x 24 cm.

Mycket bra skick, offset - dubbelsidig med mittveck.
__
Det stora collaget Apollon är ett av Matisses allra sista verk och domineras av solgudens ansikte inramat av kolonner, som om historien om den grekiske guden utspelade sig på en enorm antik scen. Att klippa i färgat papper – ”som när en skulptör hugger in i träet” – blev en ny metod att komponera direkt med färg och form som Matisse utvecklade sent i sitt liv.
Matisse hävdade ofta att färgen är ett eget motiv i sig själv. Som ung hade han fascinerats av de japanska kräpptygernas färger som var ”uttrycksfulla men inte nödvändigtvis beskrivande”. Han hävdade senare att han fått sin första konstnärliga uppenbarelse från Orienten. Intressant nog finns det uppenbara paralleller mellan Matisses stora collage från 1953 och den scenografi och dräkter i orientalisk stil som han producerade 1920 för Ryska balettens föreställning Näktergalen med musik av Stravinsky.

//

Titta även på mina andra annonser. Jag säljer mycket fint och intressant från konstvärlden. Jag skickar väl inpackat samma dag som betalning.

If you are not from Europe, we can still arrange shipping to any other country. Send me a message to find out the shipping cost.

Objektnr 583331892

Visningar 925

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Henri Matisse - "Apollon", inramad offsettryck, 1971

Pris

690 kr

Oh_My_Art

Nacka, Sverige

5.0

Oh_My_Art

Verifierad

Toppsäljare

535 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?