Beskrivning

Superbra cocoonababy sovbädd . Vi har använt den till 1 barn under cirka 2 månaders tid .
Finns en liten fläck på bäddlakanet (se bild) Tvättat parfymfritt

Cocoonababy - Utvecklad i sjukhusmiljö - Resultat av 10 års forskning

I Cocoonababy blir det tryggt mjukt och ombonat precis som i mammas mage.

Cocoonababy är framtagen i sjukhusmiljö ursprungligen för prematura, för tidigt födda barn. Läkarna förbluffades av Cocoonababys positiva inverkan på spädbarnet och insåg att detta är något som även fullgångna spädbarn måste få tillgång till.

Underlättar övergången från en miljö i fostervatten till livet utanför livmodern. Kallas även för followuplivmoder.

Spädbarnets huvud ligger dikt an mot madrassens huvudända. Detta inger trygghet och har en lugnande effekt på babyn. Den fosterliknande ställning som spädbarnet anammar i Cocoonababy har många fördelar:

Mororeflexerna, barnet rycker till och spretar rakt ut med armar och ben, minskar eller upphör helt i Cocoonababy. I livmodern ligger barnet ihoptryckt i en reducerad miljö. Utanför livmodern det motsatta och det är detta som skapar de sk fritt fall reflexerna. Cocoonababy skapar en trygg och ombonad miljö. Tack vare madrassens ergonomiska utformning omfamnar den barnet och motverkar på så sätt Mororeflexerna.

Cocoonababy minskar risken för ”flat-head syndrome”. På platt liggunderlag blir liggställningen grodliknande med armarna utsträckta på var sida om huvudet. Spädbarnet stirrar antingen i taket eller vänder automatiskt huvudet åt det håll som fostret anammade i livmodern, dvs samma sida gynnas som i slutskedet av fostertiden. Liggställningen blir fixerad vilket ökar risken för flat-head syndrome.

Cocoonababy minskar uppstötningsreflexerna tack vare madrassens optimala lutning. På platt liggunderlag öppnas magmunnen automatiskt och har därmed en negativ påverkan på uppstötningsreflexerna. De sura uppstötningarna väcker barnet, halsen blir irriterad och mer mottaglig mot sjukdomar. I Cocoonababy kan babyn röra vid sitt ansikte och suga på sin tumme precis som i mammans mage och på så sätt utveckla sin motoriska förmåga, ögahand- kordination. På plattliggunderlag är detta inte möjligt.

Det breda bandet över magen tröstar, inger trygghet och värme. Under madrassens överdrag finns en avlång rundad dyna som placeras mellan knäveck och babyns stuss. Med dynans hjälp intar babyn en fosterliknande ställning. Till skillnad från memoryfoam, polysteren kulor och gel madrasser som tenderar att fixera barnet i en liggställning är tanken med Cocoonababy den motsatta. Cocoonababy hjälper barnet att röra sitt huvud och armar för att utveckla sina motoriska färdigheter. Cocoonababy skall ge så mycket rörelsefrihet som möjligt.

Är utformad, testad och godkänd enl EU standard 2000164 per den 23 febr 2000.
Passar barn från 2,8 kg tills barnet själv kan rulla runt och på egen hand byta liggställning, d.v.s vid ca 4 månaders ålder.
.
Maskintvätt: Överdrag/Lakan och ”tummy band”.

Storlek: 69 x 40 x 19 cm
Vikt: 1 kg

Objektnr 632567075

Visningar 24

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 11 maj 09:41

Cocoonababy , red castle sovbädd

Utropspris

|0 Bud

500 kr

Auktionen avslutades utan bud

Mer från säljaren

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?