Beskrivning

Fullt fungerande i bra skick.

Game Boy Color, ofta förkortat GBC, är en handhållen spelkonsol utvecklad och tillverkad av Nintendo. Den lanserades 1998 och är efterföljaren till den ursprungliga Game Boy som introducerades 1989. Game Boy Color var en betydande uppgradering jämfört med sin föregångare och introducerade färggrafik till Game Boy-linjen, vilket gav en mer levande och engagerande spelupplevelse.

Nyckelfunktioner och innovationer

  1. Färgskärm: Game Boy Color var utrustad med en 2,32 tum LCD-skärm som kunde visa upp till 56 olika färger samtidigt från en palett på 32 768 möjliga färger.
  2. Kompatibilitet: En av de stora fördelarna med Game Boy Color var dess bakåtkompatibilitet med de flesta spelen som utvecklats för den ursprungliga Game Boy. Den kunde också spela spel som specifikt utvecklades för GBC, vilka utnyttjade enhetens förbättrade färgkapaciteter.
  3. Förbättrad hårdvara: Game Boy Color hade en kraftigare processor än den ursprungliga Game Boy, vilket gjorde att den kunde hantera mer komplexa spel och snabbare spelgrafik.
  4. Bärbarhet och batteritid: Trots att den hade en färgskärm, kunde Game Boy Color fortfarande skryta med en imponerande batteritid på cirka 30 timmar på två AA-batterier, vilket gjorde den idealisk för långa resor.

Spelutbud

Game Boy Color stödde ett brett utbud av spel, inklusive titlar som blev ikoniska i spelhistorien. Några av de mest populära spelen inkluderar:

  • Pokémon Gold, Silver och Crystal: Dessa spel utnyttjade fullt ut Game Boy Colors färgfunktioner och var bland de bästsäljande spelen för konsolen.
  • The Legend of Zelda: Link's Awakening DX: En färguppdaterad version av det ursprungliga Game Boy-spelet.
  • Super Mario Bros. Deluxe: En anpassad version av det klassiska NES-spelet, optimerat för den bärbara enheten.
Game Boy Color var en stor framgång och spelade en nyckelroll i att cementera Nintendos dominans inom marknaden för handhållna spel. Den såldes i över 118 miljoner enheter globalt och lade grunden för framtida handhållna konsoler från Nintendo, inklusive den efterföljande Game Boy Advance.

Objektnr 630905327

Visningar 182

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 28 apr 19:57

Game Boy Color

Slutpris

|

499 kr

Auktionen är avslutad

millmir vann auktionen

tedyw

Malmö, Sverige

5.0

Verifierad

38 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?