Beskrivning

Här har vi ett mycket prisvärt normalobjektiv för Fujifilm X-kameror med superstor bländaröppning. Fujifilm har verkligen begåvat kameramarknaden med genial och unik teknik i superfina retro-paket, och här har vi ett väldigt välbyggt och bra objektiv i metall att sätta på kameran.

Sista bilden är en exempelbild tagen med objektivet. Bilderna på kameran är för att visa hur objektivet sitter på en Fujifilm X-E3.

Originalkartong, motljusskydd, bakre och främre linslock medföljer.

Så här skriver Kamda om objektivet:

"TTArtisan 50mm f/1.2-objektiv i gedigen metallkonstruktion för Fujifilm X

Porträtt-längds objektivet är designat för APS-C format för Fujifilm X-fäste för spegellösa kameror och ger en motsvarighet till en 75mm brännvidd.

Ett portabelt objektiv 50mm f/1.2 med Fujifilm X-fäste från TTArtisan, det mångsidiga objektivet har en kort-telebrännvid med en exceptionellt snabb f/1.2 maximal bländare. Denna geniala design erbjuder en imponerande kontroll över skärpedjupet när du fotograferar, för att kunna få skärpa på fotoobjektet, denna egenskap kan även vara till nytta för fotografering i lågljusförhållanden. Utöver objektivets snabbhet, använder objektivet en Sonnar optisk design, som prioriterar skärpa och låg ljusförvrängning för klarare och korrekt återgivning. 50mm f/1.2-objektivet har också en manuell fokusdesign, kapabel till att fokusera på fotoobjekt så nära som 50cm iväg och ett 10-bladigt membran som bidrar till en tillfredställande bokeh-effekt.

Eftersom objektivet är manuellt kräver det att du behärskar de manuella inställningarna slutartid, bländare och ISO men du får också full kontroll över din bild. Med det här objektivet slipper du även långsam autofokus eftersom du måste ställa in fokus själv. Med andra ord kan du få en mer precis fokusering och därmed en skarpare bild. Objektivet är behandlat med multicoating (flerskiktsbeläggningar) på enskilda element vilket minimerar störande reflektioner, flare och ghosting.

Objektivet är designat för att vara både kompakt och lätt vilket märks på den nätta vikten på endast cirka 336 gram. Detta gör att objektivet inte bara ser bra ut på din kamera utan det är även lätt att bära med sig vilket gör att det passar för de flesta fotosessioner. Det här är helt enkelt ett objektiv som tar bilder av hög kvalitet och samtidigt erbjuder många möjligheter tack vare sin allsidighet."

Objektivet är fullt funktionellt och jag har inte upptäckt några brister. Det är i superfint skick och glasen ser fina ut. Ställ gärna frågor om ni vill att jag ska kolla på något speciellt.

Det finns många som berömmer det här objektivet för sin fina optik och byggkvalitet, trots mycket blygsamma prisklass. Här har vi några exempel!

https://www.youtube.com/watch?v=A92jwKHAK_I

https://www.youtube.com/watch?v=_vVaS-2F0S4

Vill du köpa en passande kamera så har jag två stycken ute just nu!

– Fujifilm X-E3
– Fujifilm X-T20

Jag säljer även ett annat Fuji-X-objektiv:

– Fujifilm Fujinon XF 18-55 f/2.8-4

Objektnr 633000714

Visningar 65

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 26 maj 18:45

TTartisan 50mm f/1.2 – Ljusstarkt och prisvärt porträttobjektiv för Fujifilm X

Utropspris

|0 Bud

1 499 kr

Slutar om

Gustulf

Karlskrona, Sverige

5.0

Gustulf

Verifierad

Toppsäljare

338 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?