Beskrivning

Samyang lägger ännu ett objektiv till sin växande skara av autofokusobjektiv för Sonys E-fattning. Denna gång handlar det om en ljusstark 24 mm vidvinkeloptik.

Objektivet är avsett för kameror med 35mm fullformatssensor, men kan även användas på kamera med bildsensor i APS-C-format. Den effektiva bildvinkeln motsvarar då 36 mm brännvidd på en fullformatskamera. En skarp, ljusstark och raktecknande 24mm-optik passar bra för landskapsbilder, arkitektur, gruppbilder, astrofoto, reportage, gatufoto m. m.

Optiskt
Den optiska konstruktionen består av en hel del specialiserade linser, nämligen 2 st asfäriska, 2 st lågspridande ED-glas och hela 3 st element i högbrytande HR-glas. Dessa bidrar tillsammans till låg grad av kromatisk och sfärisk aberration, låg distorsion och ett kompakt och smidigt objektivformat. Genom detta ska objektivet teckna rakt och skarpt - och med korrekt färgåtergivning - ända ut i bildkanterna.

Den fina ljusstyrkan på f/1,8, tillsammans med den avrundade bländaröppningen ger mjuk och vilsam teckning av områden utanför fokus (bokeh) och en naturligare avbildning av punktformiga ljuskällor och reflexer i bilden.

Mekaniskt
En linjär fokuseringsmotor ger en tyst och snabb autofokus, lämplig för både stillbilder och video. Samyang AF 24/1,8 är även försett med indikering för fokus på oändlighet, vilket är ett användbart verktyg t ex vid astrobilder och landskapsbilder. Manuell fokusering sker som brukligt med "focus-by-wire", vilket betyder att vredet för fokusering indirekt styr kamerans fokuseringsmotor, som utför det faktiska fokuseringsarbetet.

Objektivet har en knapp för fokuslås, som även kan tilldelas andra funktioner via kamerans menyer.

Bildkvalitet
Redan på största bländaröppning f/1,8 är skärpan mycket bra till relativt stor del av bilden, och bäst skärpa över hela bilden får man vid f/5,6 med bra resultat från kant till kant.

Objektnr 632797184

Visningar 116

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 16 maj 22:13

Objektiv Samyang AF 24mm f/1,8 Sony E, autofokus (oanvänt)

Såld för

3 100 kr
Annonsen är avslutad

Såld med prisförslag

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?