Beskrivning

Meloner kräver en lös, varm, sandig lerjord med pH 7 för att nå sin fulla potential. De kommer inte att trivas på jord som är under pH 6, inte heller kommer de att trivas i torv eller tung lerjord. En jämn tillförsel av vatten är nödvändig för pollinering och tidig fruktsättning, och jorden bör vara väl försedd med näringsrik kompost. Placera plantorna 35-45 cm. från varandra i rader 15-17 cm. från varandra.

Frövattningsnoteringar: Var försiktig så att du inte övervattnar groddande frön eftersom de kan ruttna. Det är bäst att blöta krukjorden kraftigt när du planterar första gången, och undvik sedan att vattna igen om möjligt tills plantorna dyker upp. (För frön i krukjord, håll dem varma men borta från direkt solljus så att de inte torkar ut så snabbt.) Muskmelonfrön dyker normalt upp efter 5-14 dagar; Vattna mycket lätt krukjord runt dag 3 eller 4 för att förhindra att jorden bildar skorpa så att frön kan komma fram lättare.

Direktsådd: När jordtemperaturen är i genomsnitt 20 grader, så frön 0,5 cm djupt.

Transplantationer: Melonernas rotsystem ska störas så lite som möjligt; se till att inte störa ömtåliga rötter vid omplantering.

Skörd: När de är mogna, glider de flesta sorter av melon från vinstocken som svar på tumtrycket vid basen av stjälken. Mogna meloner utvecklar också en söt arom.

Smak: Smakutvecklingen börjar under de sista två veckorna innan toppmognad; kunskap om rätt skördetid är viktig. Svala, våta, grumliga förhållanden kan göra att meloner tappar smak.

Sådd: Feb-Maj (inomhus) det rekommenderas använda miniväxthus (se sista bild) eller en plastpåse med hål i - detta gör att fuktighet bevaras bättre i krukan.
Plantas ut: Juni - det rekommenderas odla i växthus eller en varm och solrik balkong, husvägg el.l.

-----

Jag använder Tradera's automatiska vinstmejl; betalingsuppgifter/övrig info kommer därför följa med Tradera's vinnarmail. Betalning inom 3 dagar (1 vecka om du inväntar andra fröauktioner - Frö-auktioner samfraktas på samma fraktkostnad).

Objektnr 632004889

Visningar 38

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 5 maj 20:18

Musk melon - cantaloupe - 5 frön

Utropspris

|0 Bud

9 kr

Auktionen avslutades utan bud

MYHRE100

TIBRO, Sverige

5.0

MYHRE100

Verifierad

Toppsäljare

4 925 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?