Beskrivning

Salvia
Det är en flerårig dvärgbuske som växer upp till ca 40 cm på höjden, med en stel, upprätt växtsätt, vedartad vid basen. Vackert blåblommande kryddväxt med silvergröna, något ludna, aromatiska blad. Bladen är grönblåa under hela säsongen och används färska eller torkade till fågel, fläskkött, lamm och kålrätter. God också i sallader, potatisrätter och dressingar. På senvåren och sommaren blommar plantan med lösa blomställningar som består av virvlar av blå eller vita blommor som är doftande och lockar till sig fjärilar.

Liten, vintergrön buske som kan behöva täckas vintertid för att överleva. Skörda efterhand, skär av hela stjälkar för torkning innan plantan blommar. Häng upp och ner att torka. Trivs i lucker jord, tål lite torka och mager jord. Kan även odlas inomhus i kruka.
Så inomhus i minidrivhus med såjord. Täck ej fröerna men duscha försiktigt med lite vatten. Gror efter 2-3 veckor.

Alla fröer packas i zip påsar som också innehåller bild och såbeskrivning på respektive växt.
Besök gärna mina övriga auktioner/butik. Jag sampackar alltid och har EN fraktavgift oavsett hur många fröpåsar du köper. Du får dessutom en extra fröpåse i bonus om du köper 5 st. och två om du köper 10 st. osv som går i samma tema som dina köp.

Objektnr 574918995

Visningar 5 517

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Salvia, kryddväxt, flerårig, höjd ca 40 cm, blommar jjuni-juli, ca 50 frön

Pris

15 kr

Stenros

Flen, Sverige

5.0

Stenros

Verifierad

Toppsäljare

3 717 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar|Fri frakt över 500 kr

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?