Beskrivning

Agapanthus

Afrikas kärleks lilja. Det latinska namnet ”Agapanthus” härstammar från det grekiska ordet ”agape”, som bokstavligen betyder ”kärlek” och ”anthos” som betyder ”blomma”. Agapanthus betyder bokstavligen ”kärleksblomma”.

En myt som vi måste bli av med är att en Agapanthus tycker om
att stå ganska trångt! En av dem mest kände Agapanthus odlaren i Nederländerna har odlat Agapanthus professionellt i över 30 år och han är ingen låtsas-expert! När du planterar din Agapanthus ska du använda en rymlig kruka, så att rötterna kan utvecklas som dem behöver. Det är inget problem om det blir lite trångt så småningom, men då blir det snart dags att dela och få ännu fler. Dem kan
stå lite trångt, men det betyder inte alls att de gillar att stå trångt!

Vi har nu odlat våra Agapanthus (Black Buddist, Greenfield, Monique och Polar Ice) i över 12 år och här erbjuder vi samtliga sorter, utöver ”Greenfield”, som tog slut ifjol. Ny är det dags igen, då våra Agapanthus har vaknat och börjar vissa gröna blad. Vid varje Agapanthus vi levererar följer utförlig information.

Kom ihåg att din Agapanthus (men också grannens Agapanthus) inte är härdig i Sverige, även om dem kan stanna kvar i jorden i zon 1 och 2 med ordentligt skydd. Som sagt, skickar vi mycket information med våra växter och det betyder att dina Agapanthus blir större och större för varje år om du följer våra anvisningar.
Lycka till!

Objektsnr 631200464

Visningar 126

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 28 apr 20:32

Agapanthus "Black Buddhist" - Afrikas kärleks lilja

Slutpris

|

180 kr

Auktionen är avslutad

Liljan :) vann auktionen

sbovtjarka

Hagfors, Sverige

Verifierad

429 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?