Beskrivning

Fröbrev med sättfrön till Gullregn insamlade HT 2023 så de är väldigt färska. I priset ingår frön och handgjorda fröbrev. Båda återförslutbara samt packning och frakt. Se foton.

Gullregn är en dekorativ växt i ärtfamiljen, som till slut kan bli väldigt stora träd. Du får lättast fröna att gro om de får stratifiera sig (köldperiod) ute eller i kylen, en par veckor. Det är ljusgroende frön, så gräv inte ner dem. Perefekta för höst- vinter eller tidig vårsådd ute och låta naturen sköta det hela. Som alla växter inom ärtfamiljen är rotsystemen lite känsliga. Var försiktig med dem, låt jorden runt om följa med, vid omplantering.

Din portion innehåller en tsk frön - absolut minst 10 st frön. Det kan alltså bli en hel egen Gullregnsalle om du vill. Se bilder. I portionspriset ingår, förutom sättfröna i återförslutbar märkt fröpåse, även packning/frakt/porto. Inget tillkommer.

Skötsel, beskärning mm: Gullregn kan förminskas genom inkortning av tunga grenar, ovanför en förgrening och i görligaste mån så att inga tappar syns nerifrån sett. Torra grenar kan tas bort utan vidare när som helst, men annars beskärs gullregn under vårvintern.Gullregn föredrar ganska näringsrik mark med viss halt av kalcium och järn. Gullregn föredrar soliga och varma lägen, åtminstone i norra Europa. Men Gullregn växer snabbt, även på mager mark. De samlar sitt eget kväve, så som ärtväxter gör. Gullregn är buskformiga, så det enklaste är att låta dem växa som de vill, men de kan beskäras löpande om vintrarna för mera buskigt fyllt växtsätt.

Länk om växten:https://g.co/kgs/Uwu5dGOBS! Inga delar av växten ska förtäras!

Objektnr 630553609

Visningar 47

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 18 maj 12:24

Frön till vackra Gullregn - Perenn växt! Bra för höstsådd

Pris

45 kr

Slutar om

lenjas

Bromma, Sverige

5.0

lenjas

Verifierad

Toppsäljare

533 omdömen

Läs omdömen

Mer från säljaren

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?