Beskrivning

Ett paket med fem av mina mest uppskattade vallmo-sorter. Alla är högalkaloids-vallmo och självklart sort-äkta. Framdrivna av mig genom selekterande och isolerande av Vallmon (mycket jobb man inte tänker på men jag tycker det är det roligaste som finns så då blir det Fett bra då också). Alla Fem har stabila gener och Overkligt vackra blommor och fröställningar!

Black Swan. En av de absolut vackraste vallmo-sorter jag odlat i hela mitt liv. Hennes Genetik är stabil och hon levererar inte bara skönhet för ögat utan även frön och passar Perfekt till blomsterarrangemang i såväl torkad som färsk form (fröställningarna är magiskt vackra!). Fyllig och stor som en Pion fortsätter hon sätta avtryck och lockar mitt odlings-sinne (Har odlat henne i några få år bara och det är ett säkert kort Nästan varje sommar). Högalkaloids vallmo (som de flesta äkta Somniferum sorter som finns. Paeony är bara ett annat namn för Somniferum och syftar på de flikiga kronbladen och den fylliga (Pion-Tyngda) massiva blomman.

India Black. Jävlar vilka vackra blommor och vad hon imponerade på mig förra året. Kommer odla henne i år igen för måste få välja ut de mest praktfulla exemplaren och fortsätta bygga på och stabilisera Generna så att alla frön som gror blir lika vackra som på bilderna. Hon förförde mig även på många andra sätt då hon har en tendens att blöda utan anledning och huvudena är munk-formade och får mig att tänka åt det asiatiska hållet. Ursprungligen kommer hon från en Vallmo Entusiast i Kalifornien och så har jag jobbat vidare med henne. Klarar av varma somrar bättre än alla andra vallmo så lätt att planera in så man har vallmo från Juni till Oktober (speciellt när man har sorter från Kalifornien då vallmon normalt älskar kyla och brukar bli liten och stressad av högsommar-värme. Fröna är lättodlade och gror på bara några dygn. Allt de behöver sen är skydd från väder och vind och lagom med vatten.

Mammoth Poppy. Världens största vallmo och en mycket stabil sort med overkligt vackra blommor och brutalt stora frökapslar. Lämpar sig utmärkt till dekoration såklart och vilken storslagen syn när hon blommar och Generna är så pass stabila att varje frö som gror lätt blir till en planta med uppåt 30 huvuden i 12 liter jord. Frodig och fin. En riktig vass vinnare som alltid går hem! Vad gäller odling så är den lättodlad och behöver bara några dagar för att gro (plastfilm är ett måste) och sedan ställer man sådderna ljust och skyddar dem från väder och vind. När de är tillräckligt stora planterar man ut dem och låter dem glänsa och jag lovar att dina grannar kommer fråga vad det är för vacker växt du odlar för hon är Verkligen Slående Vacker, både när hon blommar och med sina enorma fröställningar.

Turkish Oval Jumbo (Big Fat Giants) Poppy. En sort som har magiskt vackra blommor och som får nästan ännu vackrare fröställningar. Stabila gener och hon gror på några få dygn och är en högalkaloids-vallmo så lämpar sig utmärkt till såväl preppern som vallmo entusiasten då hon verkligen briljerar med sin sexiga stil. En sort som alla kommer älska - det vågar jag lova!
Växer sig gärna över metern och i rätt jordmån kan hon bli hur stor som helst. Odlings-lycka när den är som bäst :)!

Giganteum Opium Poppy. Turkisk Jättevallm6o är en sort som jag återkommer till var och vart annat år just för att hon är så magiskt vacker med sina rosa-vita blommor och enorma frökapslar. En sort som alla borde ha i sin trädgård då hon förför och stjäl blickar från flera hundra meters avstånd. Så vacker blir denna skönhet så tycker hon är en självklar vinnare med sin stabila gen-uppsättning (något jag jobbat på i många år). Mycket lättodlad och gror på några få dygn. Skötseln är viktig såklart, plantera om när det är dags och hon kommer knocka dig gång på gång när hon charmerar med sin skönhet. Dessutom högalkaloids-vallmo (sort-äkta såklart, inte som svenska Giant) så hon lämpar sig till såväl vallmo-konnässören som Överlevaren / Preppern . Ett måste för alla som älskar vallmo :)

Dessa fem sorter är Garanterat äkta och kommer göra dig lika hänförd som mig själv - sorterna är dessutom lättodlade och det krävs inte mycket mer än köp-jord och tillräckligt med utrymme för rötterna att utvecklas. Grobarheten och genetiken är något jag förfinar för varje säsong och fröna är som mest något år eller två gamla. Gror på något dygn eller två om man kör plastfilm över (tas bort så fort de gror). Sen är det bara att vänta och omplantera i kärl eller trädgårdsland.

Sorterna är spännande för såväl vallmo-konnässören som nybörjaren eller preppern / överlevaren och lämpar sig Väldigt bra som torkad eternell (behåller alkaloiderna i över 20 år enligt Turkiska myndigheter).

Dessutom har jag lagt ner otroligt mycket jobb på att förfina kvalitén så priset är rena rama rånet om man jämför vilken skit jag själv köpt in och fått kämpa i åratal för att få till en mer ren och komplett genetik.

Säljs i förp. om 30 frön i varje (ofta är det betydligt fler än så) och jag samfraktar självklart så kolla gärna in mina andra auktioner :)

Bilderna är Tagna Av MIG och skyddade av upphovsrättslagen - Det betyder att man INTE stjäl eller lånar mina bilder utan tillåtelse då det är straffbart!

Objektsnr 631371946

Visningar 37

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 28 apr 11:29

Fem överdrivet vackra vallmo-sorter. 30 frön. Top Notch! Magiskt Vacker Vallmo!

Utropspris

|0 Bud

350 kr

Auktionen avslutades utan bud

knutsson1943

Överum, Sverige

5.0

knutsson1943

Verifierad

Toppsäljare

1 588 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?