Beskrivning

Pompondahlia Showpiece Double mix
Det är en dahlia som blommar med både enkla och dubbla ca 10 cm stora blommor. Blomstertiden är från juli till oktober och sorten uppnår en höjd på cirka 80 cm. Blommorna varierar från enkla till dubbla i en vacker färgmix

Börjar du tidigt och sköter om dahlian med näring och bra plats så kommer den att utveckla rotknölar i slutet av säsongen. Klipp då ner blasten till 2-5 cm över knölen och förvara den mörkt och svalt över vinter.
Plantera knölarna under nästa säsong, mars-april i gödslat jord, vattna. Glöm inte att tillföra näring under hela växtsäsongen för att ge plantan den optimala förutsättningen att få en riklig blom. Dahlia föredrar en solig och varm plats.

Förkultiveras inomhus i såjord. Placeras ljust och svalt efter groning. Frostkänslig. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken säkert är över. Toppas för rikligare blom och ett buskigare växtsätt. Rensa regelbundet för längre och rikare blomning. Roten kan övervintras frostfritt.

Alla fröer packas i zip påsar som också innehåller bild och såbeskrivning på respektive växt.
Besök gärna mina övriga auktioner/butik. Jag sampackar alltid och har EN fraktavgift oavsett hur många fröpåsar du köper. Du får dessutom en extra fröpåse i bonus om du köper 5 st. och två om du köper 10 st. osv som går i samma tema som dina köp.

Objektnr 574785097

Visningar 2 379

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Pompondahlia Showpiece Double mix, höjd 80-cm, blom juli-september, 30 frö

Pris

15 kr

Stenros

Flen, Sverige

5.0

Stenros

Verifierad

Toppsäljare

3 727 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar|Fri frakt över 500 kr

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?