Beskrivning

Kvanne reser sig majestätisk över de andra växterna i rabatten. Den blir över två meter hög med vajande flockar av blommor. Visst kan man nöja sig med dess dekorativa värden , men kvanne är god att tillverka te av (färska blad torkas), kandera stjälkarna på eller göra saft av. Smaken drar mot lakrits.Förr förknippades kvanne med ärkeängeln Gabriel och ansågs skydda från trollkonst och häxerier. Inom naturmedicinen anses det att kvanne har en positiv inverkan på matsmältningen och tarmbesvär. Torkad blir stjälkarna och blomman en stilfull eternell.
Så fröna på växtplatsen. på sensommaren eller tidig höst. Sådjup: 1.5 centimeter. Det går också att så dem tidigt på våren utomhus eller inomhus. Om du sår dem inne bör du stratifiera dem i kylskåpet. OBS! Växten kan vara irriterande för huden. Använd handskar vid kontakt med växten.

Påsen innehåller 0,5 gram, omkring 150 frön.

Fröna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Samfraktar gärna auktioner äoch köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar. Påsen med de här fröna väger dock mer än vanligt. Därför kan portot vid samfrakt bli lite högre än normalt.

Texten på fröpåsen är på polska, men har tydliga bilder som beskriver hur man sår fröna. Beskrivningen här ovanför kan också vara till god hjälp.

Objektnr 532742934

Visningar 2 049

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Kvanne, fjällkvanne änglarnas växt! Flerårig och perfekt som eternell

Pris

25 kr

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Företag

Toppsäljare

2 695 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?