Beskrivning

Praktvädden 'Fata Morgana' blommar med blommor i laxrosa, persiko och krämgult/beige i juli-september. De charmiga blommorna liknar nåldynor med instuckna nålar och det är precis vad arten heter på engelska "Pincushion Flower". Blommans söta doft lockar trädgårdens viktiga pollinatörer: fjärilar, humlor och bin. Fröställningarna blir sedan fina att torka. Höjd: 90 centimeter.
Fröna är inköpta av en företag som säljer fröer till professionella blomsterodlare över hela världen. Trots den höga kvaliten är fröerna prisvärda. Jämför gärna med priset hos andra!

Förodla inomhus i såjord mars-april. Sådjup: 0,5 centimeter. Täck sådden med gladpack, som du gjort luftningshål i. Placeraa sådden ljust och svalt, cirka 18-20 grader, efter att fröna grott. Utplantera, efter avhärdning, när risken för nattfrost är över. Kan även sås direkt på friland i maj-juni när jorden blivit uppvärmd. Vattna jorden före sådd och håll fuktigt under tiden som fröna gror. Rensa efterhand för längre blomtid. Fröställningarna kan torkas och användas som eternell.

Påsen innehåller 20 frön.

Fröerna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Jag samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar.

Objektnr 501367187

Visningar 8 926

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Praktvädd 'Fata Morgana' väldoftande bukettblomma, underbara nyanser. Proffsfrön

Pris

25 kr

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Företag

Toppsäljare

2 678 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?