Beskrivning

20 frön av IslandsVallmo Iceland Mix i gul, orange och vita färger.
Vallmo, Islands-, Iceland Mix, Papaver nudicaule, kallas också Sibirisk Vallmo, den är en härlig sort med mycket stora gula, orange och vita blommor med knallgul tofs. Skålformade blommor på starka stjälkar. Passar fint i rabatt och är mycket vacker som snittblomma. Plocka precis när knoppen börjar slå ut. Dekorativa Frökapslar. Vid tidig sådd kan de blomma redan första sommaren. OBS! Hela växten är giftig.

Maila gärna vid frågor.

Odlingsråd:
Såtid: förodla i februari-april eller direktså i juli-september.
Sådjup: 0,5 cm.
Plantavstånd: 20 cm.
Radavstånd: 20 cm.
Höjd: 45 cm.
Blommar: juli, augusti och september.
Livslängd: Flerårig.

Förodla: inomhus i februari-april, 0,5 cm djupt i såjord. Håll jorden fuktig och en temperatur på ca 15°-20°C. Fröna gror efter 14-21 dagar. När det har kommit 2-4 blad plantera om i större krukor. Håll alltid i bladen inte i stjälken. Flytta plantorna till en svalare plats. Vänj plantorna vid utomhusklimatet och plantera ut på växtplatsen i slutet av maj-juni. Utplantering efter frost.

Direktså: så utomhus i juli-september, för blomning året efter, direkt på växtplatsen i väl genomvattnad jord. Gallra till 20 cm mellan plantorna. Vattna regelbundet tills plantorna har etablerat sig.

Plocka bort döda blommor för att förlänga blomningen. Plocka blommor när blomman precis börjat öppna sig. Doppa den avskurna ytan på stjälken i hett vatten och sätt sedan blommorna i kallt vatten så håller de sig längre.

Objektnr 259438018

Visningar 12 244

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Vallmo, Islands- Iceland Mix Gul Orange Vit 20 Frön

Pris

15 kr

citronchoklad

Väddö, Sverige

5.0

citronchoklad

Verifierad

Toppsäljare

6 861 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?