Beskrivning

Coleus madagascariensis, även känd som snårtorn, Madagaskar coleus och Baume du Perou (ett namn som delas med många andra arter), tillhör familjen Lamiaceae. Den här arten är infödd i Sydafrika, Moçambique, Mauritius och Réunion. Dess kultivar 'Variegated Mintleaf' har belönats med Royal Horticultural Society's Award of Garden Merit.

Det är en vacker örtartad perenn med brokiga och doftande blad. Bladen avger en mild citrusdoft när de nuddas. I kalla klimat odlas den vanligtvis som en årlig växt i krukor. Den är tolerant när den väl har etablerat sig och kan odlas som krukväxt i ljusa och soliga lägen. Dess ljusgröna lövverk med rufsiga vita kanter är mycket attraktivt.

Coleus madagascariensis föredrar näringsrik, humusrik och väldränerad jord med måttlig till hög fuktighet, helst i halvskuggiga områden.

Inom traditionell medicin används Plectranthus madagascariensis för att behandla hosta, förkylning osv.

Du lägger bud på en planta, bild 2-5. Plantan skickas i en kartong med papper och bubbelplast för att hålla den skyddad. Rötterna är fuktade och inplastade. Jag skickar mellan måndag och onsdag för att undvika att den ligger över helgen. När den väl är skickad är jag inte ansvarig för hur PostNord hanterar paketet.

Det finns ingen synlig skadedjur, men jag rekommenderar alltid en karantän. Glöm inte att hämta ut paketet så snart som möjligt när det når utlämningsstället/brevlådan. Jag kan kombinera frakten för dig, så ta gärna en titt på mina andra auktioner.

Tänk på att växter är levande varelser och kan förändras under auktionens gång!"

Objektnr 631272423

Visningar 111

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 4 maj 19:39

Plectranthus Forsteri - madagascariensis, Baume du Perou variegata

Slutpris

|

75 kr

Auktionen är avslutad

Zoggbg vann auktionen

SellyC

Mölnlycke, Sverige

5.0

SellyC

Verifierad

Toppsäljare

1 051 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?