Beskrivning

Veckotidningen Såningsmannen från 1955.

Reportage: Tidningen har besökt Växbo, ett samhälle strax utanför Bollnäs. Här har nämligen ett traditionellt Hälsingebröllop ägt rum mellan bondsonen Ove Valtersson från Ovanåker och klubbkamraten till Snoddas Nordgren, samt flickan Clary Skogens från Växbo. Det var fullpackat i den gamla hälsingegården i Växbo när paret sade ja till varandra. Här beskrivs bröllopet i ord och bild. På bild ser vi bl a Snoddas Nordgren komma fram och gratulera brudparet.

Reportage: Carl David Othzén är pastor i Gruvberget i Bollnäs socken. Nu har han blivit anmäld av ärkebiskopen Yngve Brilioth. Vissa lördagar har Carl David Othzén nämligen tjänstgjort som ordningsman vid Gruvbergets hembygdsförenings danskvällar. Pastor Othzén, som redan har fått en varning, agerar mycket opassande som medverkar i danstillställningar. Biskopen anser att Carl David Othzén beter sig opassande och att han väcker anstöt. Bild på Carl David Othzén. Nu har hela Sverige engagerat sig för pastorn. Bild från lilla Gruvberget på vintern.

Reportage: Malmö FF är en riktigt färgstark klubb inom svensk fotboll. I det här reportaget beskrivs klubben och stjärnorna i den.

Artikel: Nils Fläcke är nio år och en fantastisk dragspelare! Nu poserar han på bild tillsammans med sina fem dragspel. Han bor i Ulvsunda.

Artikel: Johan Börtz är folkskollärare i Alvik, Bromma. Nu är han på bild i tidningen. Han har nämligen engagerat sig mot djurplågeri. Tidningen hyllar honom för att han står på djurens sida!

Bild: Bernt Melin är 16 år och han kommer från Unnaryd. Nu är han på bild i tidningen eftersom han har lyckats fånga en gädda på 10 kilo!

Bild: I Vattrång norr om Hudiksvall Bor Per Johan Holm och hans hustru Bricken Holm. Nu är de på bild i tidningen eftersom de firar guldbröllop!

Bild: I Grillby utanför Enköping bor Ingeborg Holst. Hon är en mycket speciell kvinna. Hon är nämligen något så unikt som en kvinnlig taxichaufför! Från början kommer hon från Värmland men nu bor hon i Grillby och hon har börjat hjälpa sin man Einar Holst med att köra taxi. Det väcker en hel del uppseende i Grillby.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 612813809

Visningar 219

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Såningsmannen 20 1955 Växbo, Clary Skogens, Nils Fläcke, Othzén, MFF, Gruvberget

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

391 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?