Beskrivning

Författare Ranta-Rönnlund, Sara. Utgiven 1972, Sidor 203

Beskrivning:
Nåjder har Sara Ranta-Rönnlund kallat sin nya bok. Ordet betyder "trollkarlar". Numera susar helikoptrar och snöscooters omkring i den lapska fjällvärlden, TV:n lyser genom stugfönstret, telefonen står på bordet och läkaren är nära. Men för inte så länge sedan var det annorlunda. Renrajd, björkskidor, kalla kåtor, jordemödrar, kloka gubbar och naturläkare. Telefonen var sällsynt, men man hade telepati och varsel. Med klingande silvermynt linkade Den Onde omkring på fjällvidderna och rekryterade medarbetare. Gud höll emot och hade gott stöd av präster och predikanter.
Sara var med på den tiden. Hon diskuterade med trollkarlar och spåmän. Hon predikade hygien och sterilitet för naturläkare och jordemödrar. Och hon lade på minnet vad hon fick höra av och om dessa gamla kloka gummor och gubbar.
Boken är uppbyggd kring Pekan Heikki, nåjden Hendrik Persson Blind, som vid nära hundra års ålder ville komma i bok. Sara berättar också om stornåjderna Johan Malm och Huru, om Stor-Nilas hustru och djävulen, och i ett avsnitt kallat "Glasarken" ger hon bakgrunden till Korpelarörelsens sexuella och religiösa orgier

Om ni vinner auktionen betala på de alternativen som kommer upp via tradera om ni undrar över något, vill ha flera böcker samfraktade eller vill betala på något annat sätt maila mig så hör jag av mig så fort som möjligt.

Mejla för frågor ni kan få en mer detaljerad beskrivning av skick och ev. ytterligare bilder.

SE ÄVEN MINA ÖVRIGA AUKTIONER!
Ja och min sambo hjälps åt att sälja delar av min nu avlidna fars boksamling. Vi kommer att lägga ut böcker då och då i mån om tid framåt under en längre tidsperiod för det är många böcker så kika gärna på mina auktioner framöver.
Om du vinner fler auktioner så kan jag sampacka och du kan troligen spara på portot genom samtransporten!!!

Objektnr 633300971

Visningar 64

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 22 maj 19:36

Nejder, Ranta-Rönnlund, Sara Berättelser om trollkarlar och trolldom i sameland.

Såld för

|0 Bud

155 kr

Auktionen är avslutad

Såld med prisförslag

Igmo58

Gagnef, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

1 283 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Mer för dig