Beskrivning

LANDS VÄVBOK Eivor Boalt + TRASMATTSVÄVAR Birgit Wiberg

LANDS VÄVBOK - Eivor Boalt - LT förlag 1978 - häfte i mycket gott skick.

Lands vävbok är en samling vävmönster plockade från tidningen Lands populära "vävrutor", som varje vecka skrivits av Eivor Boalt, vävlärare med lång erfarenhet av undervisning. "Lands vävskola - Åtta lektioner i vävuppsättning" är en praktisk handledning i vävuppsättning och användbar både för nybörjaren och vana vävare. Innehåller ett sjuttiotal beskrivningar till handdukar, dukar, gardiner, löpare, yllevävnader, möbeltyger, flamskvävnader, konstvävnader och mattor i varierade tekniker.

TRASMATTSVÄVAR: mönster från hemslöjdsföreningarna i Söderhamn och Stockholm samt från vävare i norra Kalmar län - historik: Jane fredlund, övrigt: Birgit Wiberg - häfte i mycket gott skick.

8 sidor om trasmattans historia. Trasmattan hör intimt samman med svensk heminredning. Den skapar trivsel, den är ett sätt att återanvända material och den ger tillfälle till skapande arbete i enkla former. Här beskrivs översiktligt trasmattans historia av Jane Fredlund. Men boken är i första hand en praktisk Hjälpreda. Birgit Wiberg har därför skrivit ett avsnitt med praktiska råd rörande planering av en väv, färgning och klippning av mattrasor m.m.

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

Objektnr 275685147

Visningar 2 577

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

LANDS VÄVBOK Eivor Boalt + TRASMATTSVÄVAR Birgit Wiberg

Pris

160 kr

Haldins_Hylla

Mönsterås, Sverige

5.0

Haldins_Hylla

Företag

Toppsäljare

15 233 omdömen

Läs omdömen

Mer från säljaren

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?