Beskrivning

Liv, av Peter Farago och Ingela Klemetz-Farago

83 kända svenska kvinnor porträtterade i unik bok till förmån för kvinnlig medicinsk forskning! Liv - en unik bok med fantastiska personliga porträtt av 83 svenska kvinnor - artister, författare, konstnärinnor, politiker, direktörer, entreprenörer, chefstjänstemän, modeller, designer, redaktörer och idrottsstjärnor.

Initiativtagare och kreatörer bakom detta unika projekt är det äkta paret Ingela Klemetz Farago, stylist, och Peter Farago, modefototograf. Det var Ingela Klemetz Farago som fick idén till boken sedan en nära släkting gått bort i bröstcancer.

Bland de porträtterade kvinnorna kan nämnas Lena Olin, Mona Sahlin, Bibi Andersson, Neneh Cherry, Katarina Frostensson, Robyn, Linn Fernström, Therese Alshammar, Sigrid Rausing, Natlahie Djurberg, Maud Adams, Britt Ekland, Paulina Parizkova, Filippa Knutsson, Izabella Scorupco, Agneta Pleijel, Sophie Stenbeck, Lykke Li, Caroline Winberg, Emma Wiklund, Nyamko Sabuni, Lill Lindfors, Helena Hörstedt, Amanda Ooms och Lena Endre.

Liv är formgiven av den New York-baserade svenske art directorn Boris Bencic, som tidigare formgivit magasin som The Face, Arena Homme Plus och Frank. Den världsberömde stillebenfotografen Frederik Lieberath har bidragit med en serie poetiska bilder. Författaren Claes Britton har i boken skrivit en smärtsamt personlig berättelse av novellformat om sin mamma Mona Brittons bortgång i cancer.

"Som många andra har jag familjemedlemmar och vänner som gått bort i cancer så jag vet verkligen vad den sjukdomen handlar om. Det var en ära för mig att medverka i boken och jag älskar mitt porträtt". / Neneh Cherry

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i mycket nära nyskick. Det finns några små, minimala tryckmärken på främre pärmens nedre hörn. Boken är mycket rikligt illustrerad med stiliga fotografier i färg och svartvitt som är heltäckande på sidorna. Det finns en dedikation på försättsbladet.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 340/242
Ryggbredd ca 25 mm
Vikt ca 1815 gram
Sidantal ca 208 (opaginerad)
Förlag Farago Publishing
Språk svenska
Utgivningsår 2008 (första upplagan)
ISBN 91-977754-0-3

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 78 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 631873398

Visningar 46

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 8 maj 17:55

Liv, av Peter Farago och Ingela Klemetz-Farago

Utropspris

|0 Bud

240 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 963 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?