Beskrivning

HANDELSBILDER: 125 ÅR MED SVENSK HANDEL

av Edward Blom

Centrum för Näringslivshistoria. 2008.

Inbunden med skyddsomslag i gott skick, mindre bruksspår på omslaget.

Handelsbilder är en bok som intresserar var och en som kommer i kontakt med handeln ? det vill säga alla. Här presenteras 171 vackra helsidesbilder ur den svenska handelns historia: gamla lanthandlare, NK:s invigning, tidiga lastbilar, EPA, slädtransporter, mode, mjölkbutiker, självbetjänings införande, ICAnderparaden, kungen i speceributik och gamle kungen i en ostkällare ? och mycket annat.

Texterna är populärvetenskapliga och underhållande och berättar t.ex. om krigs- och kristider när Tornedalen blev centrum för Europas handel och man fick köa i timmar för att köpa strömming. De skildrar det vardagliga arbetet i butik och på kontor ? visste Du t.ex. att elektriska skrivmaskiner fanns redan på 1930-talet? De berör lagstiftningar, marknadsföring, paradigmskiften, shopping och kvinnligt förtagande.

Bilderna som ingår i olika arkiv deponerade på Centrum för Näringslivshistoria är till den allra största delen tidigare opublicerade. Många företag hade förr i tiden en anställd proffsfotograf och det är huvudsakligen från dessa som bilderna stammar, men de täcker alla årtionden från 1880-tal fram till i år. Från Leja till Lidl skulle man kunna säga.

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

Objektnr 619231201

Visningar 150

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

HANDELSBILDER: 125 ÅR MED SVENSK HANDEL Edward Blom 2008

Pris

250 kr

Haldins_Hylla

Mönsterås, Sverige

5.0

Haldins_Hylla

Företag

Toppsäljare

15 260 omdömen

Läs omdömen

Mer från säljaren

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också