Beskrivning

BARA DE RIKTIGA ORDEN

av Erik Wijk

Natur och kultur förlag 2015.

Inbunden med skyddsomslag i gott skick, mindre bruksspår och en ren.stämpel på bokblockets kant.

"Det är ett ömsint porträtt, fullt av kärlek och nyfikenhet inför de många dolda sidorna i mammans identitet, som Erik Wijk börjar förstå först efter hennes bortgång.
Magnus Haglund, Göteborgs-Posten
"Boken är sonens djupdykning i den älskade moderns liv, ett känslostarkt försök att fånga in hennes på många vis undflyende och motsägelsefulla personlighet ... Erik Wijk har skrivit en bra bok om klassidentitet, klassvandring, förlorad klassidentitet."
Gunder Andersson, Dala-Demokraten

Ulla Wijk var "kusinen från landet", självförsörjande från femtonårsåldern, som gifte sig med arvtagaren till ett världsföretag, ett äktenskap som snart slutade i katastrof. Hon var begåvad men outbildad, charmig men kunde plötsligt dra sig undan. Hon var utan yrkesidentitet, sjuklig och helt okänd i o­ffentligheten men gjorde ett starkt intryck på sina vänner. En kvinna med en ständig känsla av att inte räcka till.

I denna sökande och drabbande bok försöker hennes son Erik Wijk förstå vem Ulla Wijk var och hur hon blev den hon blev. Det är ett försök att pröva en människa mot hennes klassbakgrund och livshistoria, hennes värderingar och ställningstaganden. Ulla var inte lik någon men hon liknar oss alla.

Erik Wijk är författare. Han har skrivit ett tiotal böcker i skilda ämnen och har ett förflutet som tidskriftsredaktör och förläggare. 2009 utkom boken Allt vi här drömma om, som handlade om hur hans far hoppade av från societetslivet i Göteborg och slutade som grubblande eremit i skogarna i Västergötland.

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

Objektnr 538072843

Visningar 357

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

BARA DE RIKTIGA ORDEN Erik Wijk 2015

Pris

170 kr

Haldins_Hylla

Mönsterås, Sverige

5.0

Haldins_Hylla

Företag

Toppsäljare

15 234 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?