Beskrivning

Träbåtar - Om konsten att älska och vårda en träbåt, av Andreas af Malmborg. Detta exemplar är från den inbundna, första upplagan. Senare upplaga är häftad…

Sverige har en unik skatt av gamla fritidsbåtar i trä. Med lite tur kan man under en sommardag möta allt från jättelika skärgårdskryssare och snabba motorjakter till seriebyggda ruffbåtar och små seglare.

Träbåten kräver mycket tid - men den ger också stora upplevelser tillbaka. I boken berättas om ljumma sommarseglingar, tålamodsprövande renoveringsarbete och mullrande framfart över plattvatten.

Andreas af Malmborg är frilansskribent och medarbetar flitigt i båtpressen. Han har också skrivit flera böcker. Bland dem Trähus - en handbok, tillsammans med Johan Månsson (2002). Han puttrar gärna omkring i sin tjärade stäveka i hemmavattnen i Roslagen. Ola Husberg är industrifotograf med specialintresse för träbåtar. Han seglar och vårdar Tore Larssonbyggda mahognykotern Liv. Ola Husbergs bilder av träbåtar är välkända i veteranbåtssammanhang. Han är också publicerad i svensk och utländsk båtpress.

Den inbundna boken (linneklotband) med förlagets dekorerade skyddsomslag och i blåa, gulddekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är genomillustrerad med vackra fotografier i färg.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 235/260 mm
Ryggbredd ca 18 mm
Vikt ca 915 gram
Sidantal 151
Författare Andreas af Malmborg
Foto Ola Husberg
Förlag Prisma
Utgivningsår 1999 (första upplagan)
Språk svenska
ISBN 91-518-3471-5

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 633450540

Visningar 29

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 24 maj 17:18

Träbåtar - Om konsten att älska och vårda en träbåt

Utropspris

|0 Bud

160 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 809 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?