Beskrivning

Arvid Ahlberg – en båtmålare – Träbiten nr 94, av Sigvard Fjellsson och Claes Häller

Ur innehållet:

Inledning. I Karlskrona. Arvid Ahlbergs unga år. På redden. Blekingsekan. Till Västkusten. På Gullholmen. Islandsberg. Lotsbåtarna på Winga. På havet. I Göteborg. Vinterbild från Packhuskajen. Kungajakten Drott. På Hönö. GG 87 ?Sjöfröken?. Sillfisket vid Winga. Fiskaretumultet i Marstrand. Isfiskaren. ?Att ro en dåre?. Fiskebåt med snurrevad. De sista åren. Sigge Olofsson på Hönö.

Arvid Ahlberg (1851–1932) var en svensk målare. Ahlberg studerade vid Teknologiska institutet, varefter han utnämndes till löjtnant vid Flottans ingenjörskår. Senare anträdde han konstnärsbanan och studerade måleri för Axel Nordgren i Düsseldorf på 1850-talet. Han medverkade i Göteborgsutställningen 1891. Ahlberg är känd för sina marinmålningar med fartygsmotiv. Ahlberg är representerad vid ett flertal svenska konstmuseer.

Den häftade boken (limhäftad) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i mycket nära nyskick! Den är rikligt illustrerad med fotografier och reproduktioner i färg och svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 220/275 mm (tvärformat)
Ryggbredd ca 8 mm
Vikt ca 435 gram
Sidantal 90
Författare Sigvard Fjellsson och Claes Häller
Förlag Föreningen Allmogebåtar
Utgivningsår 1996
Språk svenska
ISSN 0347-0652

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 633206887

Visningar 48

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 21 maj 18:34

Arvid Ahlberg – en båtmålare – Träbiten 94

Slutpris

|

110 kr

Auktionen är avslutad

andreasfilipsson vann auktionen

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 809 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?