Beskrivning

'NDRANGHETA - EN BOK OM MAFFIA I KALABRIEN

av Tomas Lappalainen

Fischer & Co förlag 2010.

Inbunden med skyddsomslag i mycket gott skick, mindre bruksspår.

´Ndranghetan i Kalabrien är idag den rikaste maffian i Italien. För ett par decennier sedan ägnade den sig åt kidnappningar och ansågs primitiv. Idag har den övertagit Cosa Nostras roll i den internationella droghandeln och utgör en miljardindustri med djupa förgreningar in i flera europeiska länder.

I ´Ndrangheta - en bok om maffian i Kalabrien analyserar Tomas Lappalainen världens idag mäktigaste maffia. I en region där staten har svårt att göra sig gällande kan klanerna utöver kokainhandeln kontrollera både beskydd och lokalpolitik. Här betyder blodsbanden mer än inom Cosa Nostra och Camorran, vilket skapar en mur av tystnad kring en uråldrig och våldsam maktutövning. ´Ndranghetans rötter spåras i mycket gamla traditioner i byarna på berget Aspromonte där mordiska vendettor kan pågå i decennier och där Madonnan tillbes i riter som går tillbaka till antikens greker.

TOMAS LAPPALAINEN (f. 1958) är författare och har tidigare skrivit böckerna Maffia, Italien, Se Neapel och sedan dö och Camorra. Han har etablerat sig som Sveriges främste kännare av den italienska maffian.

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

Objektnr 522262881

Visningar 570

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

'NDRANGHETA - EN BOK OM MAFFIA I KALABRIEN Tomas Lappalainen 2010

Pris

170 kr

Haldins_Hylla

Mönsterås, Sverige

5.0

Haldins_Hylla

Företag

Toppsäljare

15 234 omdömen

Läs omdömen

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?