Beskrivning

"Gargamel" är en exotisk vacker tomat för våra odlingar från USA.
Växten är lång, höjd från 1,2 till 1,8 m. Stammen har medel tjocklek. Bladen är hängande, små, lätt skrynkliga, blåaktiga och mörkgröna. Frukterna är täta, släta och plommonformade. Färgerna är fantastiska och lite liknande som målade påskägg. Färgen på omogna frukter är violett-svart. När
de mognar sker fantastiska metamorfoser med färgen och som ett resultat blir den mogna tomaten mångfärgad. På ytan är ränder av orange, rött, lila och gula färger sammanflätade. Mest av allt antocyaninen visas på axlarna, där färgen är den mörkaste, nästan svart. Intressant är att varje tomat har sin egen unika färg. Huden är blank, mycket fast, jämntjock. Köttet av frukten har en ljusröd färg och är jämnt färgad. Konsistensen är tät, mycket köttig, saftig, men inte för vattnig och med riktig tomatsmak. Massan av en tomat är 100 - 120 gram.
För gro inne, 1 cm djupt, lägg över plastfolie o ställ på en solig plats. Plantera om senare i växthus eller ute på friland i soligt läge. Jorden måste vattnas och luckras upp regelbundet.
Du bjuder på: 4 frön

Förskotts betalning inom tre dagar efter avslutad auktion.
Samfraktar för lägre fraktkostnad under 5 dagar. Titta gärna på alla mina övriga auktioner.

Objektnr 632846815

Visningar 16

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 25 maj 10:45

Exotisk rik på antocyaninen plommontomat "Gargamel" 4 frön

Utropspris

|0 Bud

17 kr

Slutar om

nårka

Ringstigen 9 , Sverige

5.0

nårka

Verifierad

Toppsäljare

1 943 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?